Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 16:00 3 838 10

Новата „петица“ на BMW идва още през тази година

  • bmw-
  • 5 series-
  • i5-
  • i7-
  • 7 series

Следващото поколение на модела ще предлага изцяло електрическо задвижване

Новата „петица“ на BMW идва още през тази година - 1
Снимки: Autoexpress

Настоящото поколение на BMW 5 Series е на пазара от 2017 година и макар да получи леко освежаване през 2020 година, то вече е време да видим следващата генерация на популярния модел. През последните месеци прототипи покрити с обилно количество камуфлаж бяха засичани в различни части на света и изглежда от германската компания вече са почти готови да свалят изцяло предпазното фолио и да покажат готовия модел.

Това ще се случи още тази година, макар към момента да не е ясна точната дата за това събитие. Освен баварската „петица“, тази година очакваме да видим и новото поколение на E-Klasse, която е директен конкурент в този сегмент. За да бъде още по-интересно, Audi също ще се включат в битката за клиенти с обновяване на А6 през следващата година.

Новата 5 Series ще се предлага с няколко варианта за задвижване, включително бензинови и дизелови двигатели, хибридни и плъг-ин хибридни варианти, както и изцяло електрическа модификация, която ще дебютира с названието i5. Седмото поколение на популярния модел ще получи означението G60 и ще бъде един от последните автомобили преди навлизането на Neue Klasse генерацията още в средата на това десетилетие.

Що се отнася до дизайна, очакваме от BMW да представят промени в досегашния си стил с нови предни светлини, подобни на тези при Х5, по-големи решетки и по-агресивен дизайн на бронята. Вероятно таванът ще е с още по-извита форма, докато традиционните дръжки на вратите ще бъдат заменени от такива в стил 7 Series.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    11 8 Отговор
    Преди години чух разговор между български сервитьор и възрастен Руснак в ресторант на морето.Та нашенецът питаше дали Руснака не бил в Европа и той му каза ,че е бил във Виена,Прага ,Варшава.Нашият учуден го пита отново:Като турист ли?
    А Руснака му отговори : Като танкист

    Коментиран от #3

  • 2 Пръц

    6 7 Отговор
    Та мисълта ми беше ,че новият Т 90 може да дойде преди новата 5ца

    Коментиран от #8

  • 3 Баща ти

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Браво бе Къци,дядовците пред панелката ще се смеят много
  • 4 1244

    1 0 Отговор
    Много го развикаха това БМВ.
  • 5 Пръц

    6 2 Отговор
    Безработната Хомо дружинката на факти днес е доста рехава ?Кво бе,пари ли нямате бе ,прошляци?
  • 6 Адам Хилтън

    3 1 Отговор
    За седмица е хванало повече паяжини от Лада 5-ца на 40 години? Дойче куалите безспорно.
  • 7 Люсид

    1 8 Отговор
    Кола от миналото още преди да е излязла
  • 8 Качак

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    Новият т-90 първо трябва да го съберат от полята на Украйна, че всичко замина там, горят там като бенгалски огън )))))))

    Коментиран от #10

  • 9 Случаен

    0 0 Отговор
    Така така, на 5 години нов модел. Втора ръка части кypец
  • 10 Случаен

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Качак":

    Да не се окаже че горят 64ките на украинците? Като сте толкова добре, що зеления обикаля и проси танкове и самолети?