Отидете към основна версия

3 182 10

Китайската инвазия продължава: Автомобилите BYD дебютират на още три европейски пазара

  • byd-
  • китайски автомобили-
  • европа

Китайският автомобилен производител всъщност подписа две сделки с толкова много дистрибутори, които ще му позволят да продава своите модели и в Ирландия, Финландия и Исландия.

По-подробно, BYD ще навлезе на ирландския пазар чрез Motor Distributors Ltd, която ще предлага автомобилите на китайската марка в някои от големите градове на острова, включително Дъблин и Корк, и също ще продава в две други северни страни чрез разширено партньорство с RSA , който вече контролира норвежкия пазар.

Освен това BYD може да се похвали с присъствие на още 4 пазара на Стария континент – в Германия, Холандия, Дания и Швеция, където дебютира миналото лято.

В момента компанията присъства на повече от 70 пазара и тъй като продължава да се занимава с електрифицирани превозни средства, през 2022 г. успя да продаде 1.85 милиона електрически и plug-in хибридни превозни средства, утвърждавайки се като най-големият производител в света на модели, оборудвани с външно зареждане.

Ако погледнете само продажбите на автомобили с нулеви емисии, BYD е на второ място след Tesla (1.3 милиона срещу 0.9 милиона автомобила миналата година).

Връщайки се към своята европейска стратегия, BYD продава на Стария континент три модела, всички електрически. Това са седанът Han, големият SUV Tang и компактният SUV Act 3. През 2023 г. моделната гама може да се разшири поради появата на още два седана: средноразмерният Seal и компактният Dolphin.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.

Свързани новини