Отидете към основна версия

8 710 14

Цялата ID гама на Volkswagen остава в историята

  • volkswagen-
  • id

Представители на германската компания (впрочем, както и на марките, които са част от нея) обявиха намерението си да се върнат към познатите названия при именуването на бъдещите електрически автомобили

През последните няколко години Volkswagen активно промотира линията електрически автомобили ID по целия свят. Въпреки това, скорошна промяна в ръководството ще накара този състав скоро да стане история.

И това е въпреки факта, че представители на Volkswagen многократно са декларирали намерението си да разширят гамата от електрически автомобили ID. В допълнение, компанията в момента работи върху актуализирането на автомобили, които вече са в производство.

Причината за такова решение е неуспешно наименование. Това означава, че новото ръководство признава, че сегашните имена на електрическите автомобили от подмарката ID не отговарят на идеите за развитие на германската компания, както и на възприемането им от потребителите.

В същото време отделянето на електрически автомобили в отделна линия е подходът, използван от повечето производители. По-рано обаче Mercedes-Benz обяви, че използването на под-марката EQ е временно решение. И сега, Volkswagen ще предприеме същата стъпка.

Представители на германската компания (впрочем, както и на марките, които са част от нея) обявиха намерението си да се върнат към познатите названия при именуването на бъдещите електрически автомобили. Ето защо, например, Volkswagen планира да пусне електрически Golf, а не модела ID.2.

Целият този подход има известен смисъл. Volkswagen не трябва да харчи допълнителни усилия и пари, за да рекламира нови модели от серията ID. Golf-ът е известен по целия свят. Следователно пускането на електрически хечбек ще привлече повече внимание от дебюта на ID.2.

Все още обаче не е известно кога Volkswagen ще се откаже от подбранда ID. Но се посочва, че Golf ще бъде първият електрически автомобил, който ще пробие нов път в развитието на електрическите автомобили на немската марка.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини