Отидете към основна версия

4 427 11

Volkswagen връща стари модификации на популярни модели

  • volkswagen-
  • чипове-
  • plug-in хибрид

Plug-in хибридните модели на Volkswagen изчезнаха от продажба на някои европейски пазари миналата година. Сред автомобилите, които не можеха да бъдат закупени, бяха Skoda Octavia и SEAT Tarraco, както и Golf и Tiguan eHybrid. От близо година Volkswagen, SEAT и Skoda имат проблеми с липсващи чипове. Полупроводниците причиняват голямо забавяне на доставката на резервни части в договорения срок. Фактът, че моделите, оборудвани с PHEV технологията на немския гигант, изчезнаха от европейските конфигуратори през последната година и началото на 2023 г., е следствие от тази трудна ситуация.

Модели като Golf и Tiguan eHybrid, Skoda Octavia iV или SEAT Tarraco PHEV изчезнаха от гамата на важни пазари като Великобритания или Германия, тъй като липсата на компоненти създаде сериозни проблеми на Volkswagen. Така се стигна до невъзможността за задоволяване на клиентите, като дилърите удължиха крайния срок за доставки до 2024 година, а някои купувачи ще получат колите си година и половина след покупката, което изчерпа търпението и хората и те започнаха да анулират поръчките си.

Източници от германската компания казаха, че Volkswagen и Skoda вече имат микрочипове специално за хибридни автомобили и че са готови да започнат производство в заводите си от март 2023 г. Липсата на микрочипове засегна не само plug-in хибридните модели, но и Golf. Производството на компактния модел беше намалено в края на миналата година и поради липсата на микросхеми за селектора на режимите на шофиране, мултимедийната система и дори за асистента за паркиране с камера за задно виждане.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини