Отидете към основна версия

3 038 17

Volkswagen забрани доставките на свои продукти от Китай за Русия

  • volkswagen-
  • китай-
  • русия

Volkswagen започна активно да се бори срещу "сивия" внос на своите автомобили в Русия. Германският концерн забрани на дилърите си в Китай да продават автомобили в други страни. Факт е, че след като руското правителство легализира „паралелния внос“, големите китайски дилърски мрежи веднага организираха доставката на автомобили Volkswagen в Русия.

Продукти от завода на Volkswagen в Анхуей и съвместните предприятия SAIC Volkswagen Automotive и FAW-Volkswagen бяха изпратени по тези канали. На дилърите също е забранено да си сътрудничат с китайски посредници, които препродават на едро партиди автомобили Volkswagen на руски дилъри, защото последните попадат в "черния списък". Така продуктите на местните съвместни предприятия ще се предлагат само на китайския пазар.

В същото време беше въведена и забрана за продажба на китайски резервни части в Русия. Тоест сега руснаците няма да могат да си купят нов Volkswagen или да ремонтират стар. Поне с използването на оригинални части. Иначе в самата Русия официалните продажби на автомобили от марките на германския концерн спряха още през пролетта на 2022 година. В същото време спряха и конвейерите на местните предприятия, произвеждащи автомобили Volkswagen и Skoda.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 34 гласа.

Свързани новини