Отидете към основна версия

7 219 13

Нови подробности за новия флагман на Dacia

  • dacia-
  • bigster

Новата Dacia Bigster ще дебютира малко по-късно от очакваното. Флагманският кросоувър на румънската марка трябва да бъде представен в началото на 2025 година. Подробности за новия модел сподели пред журналистите на изданието Autocar ръководителят на отдела за продажби и маркетинг на Dacia Хавиер Мартинет.

Той каза, че кросоувърът Dacia Bigster ще бъде изграден на платформата CMF, като Renault Austral и Espace, както и Nissan Qashqai и X-Trail. В същото време Dacia прави всичко възможно новият модел да бъде значително по-евтин от събратята си, защото достъпността е основното предимство на румънската марка.

По отношение на оборудването, кросоувърът Dacia Bigster ще бъде на нивото на моделите от по-нисък клас. Според Хавиер Мартинет това може да стане чрез намаляване на броя на скъпите системи за активна безопасност в базовата версия. Освен това кросоувърът ще има няколко опции за конфигурация.

Новата Dacia Bigster ще бъде дълга около 4.6 м и ще запази фасетирания дизайн на предсерийния концептуален автомобил. Между другото, новият Duster от трето поколение ще бъде направен в същия стил, но той ще е позициониран едно стъпало под предстоящия флагман Bigster.

Моделът Bigster ще се предлага с 1.2-литрови бензинови турбомотори, които ще разполагат с мощност от 120 и 140 к.с., съответно, както и с хибриден силов тракт със 160 конски сили, заимстван от Renault Captur. Очаква се и вариант с фабрична газова уредба. Ще се предлагат версии само с предно и със задвижване на всички колела.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.

Свързани новини