Отидете към основна версия

48 214 24

Вижте кои са автомобилите с минимални разходи за ремонт и поддръжка

  • автомобили-
  • поддръжка-
  • разходи-
  • цени

Разходите за поддръжка на автомобила обикновено са едни от основните, свързани с автомобила като цяло (освен първоначалната му цена). Експертите от Hot Cars посочват девет марки, чиито автомобили изискват минимални разходи за ремонт и поддръжка. Ето кои са те.

Класацията е за САЩ, но засяга марки и модели, продаващи се и в Европа и ни дава представа за нещата, като цяло. Според нея, първите две марки отзад напред в тази своеобразна класация са за корейските марки Hyundai и Kia. Според проучването собствениците на автомобили Hyundai харчат средно $8 714 за поддръжка в продължение на 10 години.

При Kia тази сума е по-малка - за същите 10 години тя е 8 442 долара. Следващата марка в списъка е германската Volkswagen. Собствениците на тези автомобили харчат средно 8 166 долара за ремонт и поддръжка в продължение на 10 години.

Според анализаторите, добре познатите на българите модели Golf, Jetta и Passat изискват най-ниски разходи за поддръжка и ремонт. Автомобилите Mini са следващите в класирането с $8 155, а собствениците на Nissan и Mazda харчат още по-малко за поддръжка - съответно $8 088 и $8 035.

Своеобразният бронзов медал в тази класация е за собствениците на автомобили с марката Honda, които за десет години харчат средно $7 827. Втори в ранглистата са притежателите на Mitsubishi-та с разходи от порядъка на $7 787. Първото място е за Toyota, притежателите на която харчат средно по $5. 996. Именнот колите Toyota изискват най-малко разходи за ремонт и поддръжка.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 62 гласа.

Свързани новини