Отидете към основна версия

4 225 14

Ентусиасти поставиха дизелов двигател в Lamborghini Gallardo (ВИДЕО)

  • lamborghini-
  • gallardo-
  • дизел-
  • двигател-
  • тунинг

Не е ясно каква е мощността на новия мотор

Повечето Lamborghini-та идват с бензинови V10 или дори V12 двигатели, които са напълно достатъчни за техните собственици. Понякога можем да видим и тунинговани версии, но в повечето случаи модификациите се изразяват в добавяне на чифт турбини или заиграване със софтуера на заводските коли. Момчетата от “1 Way Diesel Performance Diesel”, обаче не мислят така и както се подразбира от името им, не са особени фенове на бензина. За сметка на това те разчитат на дизелови двигатели, а от скоро и на Lamborghini Gallardo.

Комбинирайки двете неща, момчетата са решили да поставят дизелов двигател в италианската суперкола и да заменят бензиновия V10. Проектът вече е завършен и Lamborghini-то успешно се движи, хвърляйки черни кълбета дим от модифицираната си ауспухова система. Струва си да кажем и че колата е била ударена сериозно, преди да отиде в ръцете на тунинг компанията, която освен дизеловия двигател поставя и бодикит с големи джанти и въздушно окачване.

Двигателят е редови шестак с две турбини, а поставянето му в коша на италианската кола се оказва трудна задача, която изисква рязане на част от купето и поставяне на изцяло нови планки за закрепването на мотора. Не е ясно каква е мощността на двигателя, но е силно вероятно тя да надвишава заводските 500 коня на „ламбото“ и със сигурност надвишава стандартните 510 нютон метра. Трансмисията е механична с шест предавки.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

Свързани новини