Отидете към основна версия

15 506 42

Китайски електромобил за 20 хил. лв. получи над 10 хиляди поръчки още през първия ден

  • byd-
  • seagull-
  • електромобил-

Компактният хечбек може да се похвали с пробег от 405 километра 

По-рано днес китайската компания BYD представи компактен електромобил с цена от 78 800 юана или около 20 хиляди лева. Малкият електромобил е базиран върху платформата e-Platform 3.0 и разполага с електромотор в предната част със 74 конски сили. Клиентите могат да избират между две LFP батерии с капацитет от 30кВтч или 38кВтч. Въпреки малкия си капацитет, батериите са достатъчни за пробег от 305 или 405 километра според китайския CLTC стандарт.

Колата е с дължина от 3.78 метра, 1.71 метра ширина и 1.54 метра височина. Междуосието е 2.5 метра. Дизайнът е модерен в типичния за BYD стил с LED светлини в предната част, както и голямо предно стъкло с единична чистачка. Задната част също е оборудвана с LED светлини и малък спойлер над задното стъкло.

В интериора е разположен 5-инчов дисплей пред водача и 12.8-инчов екран в средната част. Воланът е с изрязана долна част, а в централната конзола е разположено и място за безжично зареждане на смартфон. От BYD се хвалят, че само през първите часове на поръчки, колата вече е получила над 10 хиляди предварителни поръчки. Съдейки по китайския пазар, то няма да е изненада ако колата се превърне в най-продавания електромобил.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 74 гласа.

Свързани новини