Отидете към основна версия

12 055 24

Собственик на електромобил остана изненадан след регулярно обслужване

  • електромобил-
  • обслужване-
  • mercedes-
  • eqa-
  • моторно масло

Във фактурата е вписана смяна на моторно масло

Един от плюсовете на електромобилите в сравнение с конвенционалните бензинови и дизелови автомобили са по-ниските цени при обслужване. За разлика от колите с ДВГ, при тези с батерии и електромотори няма консумативи като ремъци и ролки, маслен филтър, масло на двигателя, свещи, дюзи, турбини или други подобни. Именно това е и причината едно обслужване на колата в официално представителство да излезе много по-евтино от това при аналогична бензинова или дизелова алтернатива.

Изглежда, обаче, електромобилите също имат моторно масло или поне така можем да разберем от фактура, споделена от австралиец, чийто електрически Mercedes EQA250 бе обслужен в официално представителство на марката в Мелбърн. Историята бе разказана пред Daily Mail, а възмутеният собственост споделя, че е таксуван около 400 евро за смяна на моторно масло и маслен филтър.

От представителството побързаха да се оправдаят и заявиха, че данните във фактурата са грешни, а служителят, който я е издал просто е набрал грешен код. Служителите на дилърството поднесоха извиненията си и предложиха да разпечатат правилната фактура, но собственикът не прие.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.

Свързани новини