Отидете към основна версия

22 154 14

Нелегално: Първата Dacia Logan получи нов живот в Иран

  • dacia-
  • logan-
  • иран-
  • saipa cadilla

Новата Saipa Cadilla беше представена в Иран. Бюджетният седан ще бъде пуснат в продажба на вътрешния пазар през следващите месеци. Това съобщава сайтът L'argus, като обръща внимание на факта, че седанът Saipa Cadilla изглежда доста познат. Това е така, защото е клонинг на бюджетната Dacia Logan от първото ѝ поколение. Освен това, въпросното копие е незаконно.

Факт е, че преди това Dacia Logan се произвеждаше в Иран, но през 2018 година френският автомобилен производител подкрепи санкциите срещу страната и напълно оттегли присъствието си там. По това време обаче локализацията на производството на Logan бе достигнала 85% и сега - пет години по-късно, именно това позволява да се възобнови производството на модела.

Новата Saipa Cadilla все пак се отличава от донорския модел външно с по-агресивен дизайн на предната част. Има нова широка радиаторна решетка и по-големи фарове. Освен това са подменени броните, предният капак, калниците и капакът на багажника, а интересни L-образни светлини привличат вниманието отзад. Всъщност външно колата е различна, но само външно.

Интериорът на Dacia Logan също е леко променен. Иранската кола има нови прибори, волан и бутони. Топ версиите дори имат сензорен екран. Техническата част обаче е непроменена. Под капака е монтиран 1.6-литров двигател Renault с леко увеличена мощност до 115 к.с., който работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия, а по-късно е обещана и модификация с вариатор.

Припомняме, че Dacia Logan от първото поколение се появи през 2004 г. В момента се произвежда четвъртото поколение на модела.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.

Свързани новини