Last news in Fakti

9 Май, 2023 18:26 21 647 14

Нелегално: Първата Dacia Logan получи нов живот в Иран

  • dacia-
  • logan-
  • иран-
  • saipa cadilla
Нелегално: Първата Dacia Logan получи нов живот в Иран - 1

Новата Saipa Cadilla беше представена в Иран. Бюджетният седан ще бъде пуснат в продажба на вътрешния пазар през следващите месеци. Това съобщава сайтът L'argus, като обръща внимание на факта, че седанът Saipa Cadilla изглежда доста познат. Това е така, защото е клонинг на бюджетната Dacia Logan от първото ѝ поколение. Освен това, въпросното копие е незаконно.

Нелегално: Първата Dacia Logan получи нов живот в Иран

Факт е, че преди това Dacia Logan се произвеждаше в Иран, но през 2018 година френският автомобилен производител подкрепи санкциите срещу страната и напълно оттегли присъствието си там. По това време обаче локализацията на производството на Logan бе достигнала 85% и сега - пет години по-късно, именно това позволява да се възобнови производството на модела.

Нелегално: Първата Dacia Logan получи нов живот в Иран

Новата Saipa Cadilla все пак се отличава от донорския модел външно с по-агресивен дизайн на предната част. Има нова широка радиаторна решетка и по-големи фарове. Освен това са подменени броните, предният капак, калниците и капакът на багажника, а интересни L-образни светлини привличат вниманието отзад. Всъщност външно колата е различна, но само външно.

Нелегално: Първата Dacia Logan получи нов живот в Иран

Интериорът на Dacia Logan също е леко променен. Иранската кола има нови прибори, волан и бутони. Топ версиите дори имат сензорен екран. Техническата част обаче е непроменена. Под капака е монтиран 1.6-литров двигател Renault с леко увеличена мощност до 115 к.с., който работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия, а по-късно е обещана и модификация с вариатор.

Припомняме, че Dacia Logan от първото поколение се появи през 2004 г. В момента се произвежда четвъртото поколение на модела.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    23 38 Отговор
    Ужас! 🤦‍♂️ Изобщо Dacia е много зле! Супер кошник!

    Коментиран от #9, #12

  • 2 Иранците радват

    49 11 Отговор
    не се предават при тоя многогодишен чифутлярски натиск.
  • 3 Ама как така

    89 11 Отговор
    Чакайте малко-та в Иран и коли ли произвеждат? А ние -които сме членове на"клуба на богатите" и сме в ЕС -което е върха на сладоледа КОГА ще направим производство..??? Смеем се на руснаци,китайци,иранци-ама май те поне се развиват...а ние само тикви произвеждаме-и то за семки...

    Коментиран от #4, #5, #6, #8, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Те така

    29 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ама как така":

    Иран има 88 милиона жители. Има пазар да си продават собствената кола, каквато и да си я направят. Затова там икономически е оправдано да имат собствено производство, макар и на краден модел.

    Заради тази кражба и по други причини това возило ще им е най-луксозното. В Европа няма как да го продадат. По-скоро в Русия или Северна Корея.
  • 7 Дачия ама не точно

    24 2 Отговор
    Дачия е друг път. Рено Логан за иран.
  • 8 Аз намам желание, ама ти като имаш

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ама как така":

    Произвеждай ве, някой да те е спрял
  • 9 сектант

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    качественото си е качествено
  • 10 Бай Хуан

    12 6 Отговор
    Е, какво значи нелегално и незаконно ?! Да не би да пише датчия или рено на колата?!
    Иранците отдавна произвеждат коли и даже никак не са лоши , макар че това което виждам по улиците е 50-60% Пежо.
  • 11 Мххх

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ама как така":

    Ще произвеждаш и ще дойде Боко и Доко за десятък в чекмеджето, после лично зализания шеф на индустриалците ще ти поиска членски внос и така по веригата ..

    Коментиран от #13

  • 12 сектант

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Опааа":

    Само Дачия и тесни ............
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.