Last news in Fakti

16 Април, 2023 13:15 17 108 44

Новият народен автомобил: Dacia разработва бюджетен бестселър с фабрична АГУ

  • dacia-
  • нов модел

Автомобилът ще е хечбек с пет врати и ще е позициониран в т.нар. "Голфов клас"

Новият народен автомобил: Dacia разработва бюджетен бестселър с фабрична АГУ - 1

Компанията Dacia, която е собственост на френския автомобилен гигант Renault, разработва нов бюджетен автомобил, който трябва да стане лидер в своя сегмент. Испанското издание на Motor показа на рендър какъв ще бъде този нов продукт.

През последните години Dacia измина дълъг път в производството на автомобили. Тази компания започна да произвежда няколко нови интересни модела. Появи се първият електрически автомобил в моделната линия на румънския автомобилен производител - Dacia Spring.

В момента Dacia Spring е един от най-евтините електрически автомобили в Европа и води по продажби в своя сегмент. Автомобилите Dacia, както и преди, принадлежат към бюджетната категория и се характеризират с отлично съотношение цена/качество.

сега, Dacia иска да затвърди успеха си. За целта румънците планират да пуснат кросоувъра Dacia Duster от новото трето поколение, както и новия кросоувър Bigster. Тези новости, за които вече сме ви разказвами, вероятно ще се появят през 2024 г.

Освен тях обаче компанията разработва и един изцяло нов автомобил. Това ще бъде шестият модел на компанията Dacia. Очаква се тази кола да стане много популярна в Европа и у нас.

Какво се знае за тази новост? Това ще бъде компактен автомобил с пет врати, създаден според новия дизайнерски стил на Dacia. В моделната линия на румънската компания той ще заеме място между Dacia Sandero и Jogger. Тоест дължината му ще бъде от 4 до 4.5 метра. Испанското издание Motor вярва, че това ще бъде компактен хечбек с пет врати.

Този автомобил ще получи голям набор от оборудване и модерни технологии, включително активна безопасност и системи за подпомагане на водача. Но в същото време ще принадлежи към бюджетните модели.

Линията от двигатели ще включва бензинови двигатели, като ще бъде наблегнато на такива, адаптирани за работа с пропан-бутан.

На купувачите ще бъдат предложени и хибридни версии. Като цяло новият бестселър на Dacia ще отговаря на новия екологичен стандарт Евро-7, който ще бъде въведен в Европа през 2026 г.

Dacia планира да представи официално новата си бюджетна кола в средата на 2025 г. Тя ще е в сегмента на Golf и ще бъде пусната в продажба в началото на 2026 г. Все още не се знае как ще се казва. Но знаем, че ще струва по-малко от 20 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    57 9 Отговор
    Дачия отдавна биха на Скода талаша
  • 2 Иван от Троян

    8 102 Отговор
    хахахахахах Сега дребните ушици ще си умрат от кеф , щото нямат пари за бензин или дизел .Така е каращите бомби ще си мечтаят за премиум автомобил .Ама ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ КАРАТ НА пръц-пръц .Иначе се подиграват на хората .Кво да правиш дребни хора.............

    Коментиран от #3, #7

  • 3 до долният

    78 12 Отговор

    До коментар #2 от "Иван от Троян":

    Кое му е бомбата бе чугун пропан бутана е дериват на петрола както и дизела и бензина що за тапакси отде са взе и що си още жив и консумираш кислород за двата си неврона вместо да отива за по-умните мозъци.

    Коментиран от #6

  • 4 един от стадото

    23 10 Отговор
    сега научавам, че Дачия е правила коли без да се пестят пари. Виж ти. Целият бранд винаги е бил бюджетен
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 6 Отговор
    Помните ли :
    "Совите не са това което са!"

    Е,
    марката е френска,
    базирана в Румъния,
    заводът е в Мароко 🤔🤔🤔

    Коментиран от #16, #18

  • 6 БОЗА

    16 33 Отговор

    До коментар #3 от "до долният":

    Затова ли не ги пускат по закрити и подземни паркинги...щот са гАзари.. ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 факт

    31 8 Отговор

    До коментар #6 от "БОЗА":

    Навсякъде ги пускат спокойно специално дачиите
  • 9 БОЗА

    10 31 Отговор

    До коментар #6 от "БОЗА":

    Във всяко отделение по изгаряния и пластична хирургия ще ти отговорят,какъв е процентът на преживяемост на пациентите им след инцидент с газова бутилка(голям проблем освен всичко друго е вдишването на продуктите на горене)-независимо на автомобил или битова...да не дава Господ...та въпрос на избор на всеки е карането на кола на газ...има си цената... ;-(

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #10

  • 10 смех

    38 7 Отговор

    До коментар #9 от "БОЗА":

    И какво да си чул да гръмне някъде фабрична газова.Ти обезмисли колите на водород бе момче

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тото

    17 6 Отговор
    Продавам си бавареца спешно.
    2016 3дизел.
    Ще купувам Дачия.

    Коментиран от #19

  • 15 Мхм

    14 18 Отговор

    До коментар #13 от "Иван от Троян":

    Дизела умре свиквай.Крякането няма да ти помогне

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Киро

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Тото":

    Я не се шегувай

    Коментиран от #23

  • 20 Иван от Троян

    10 13 Отговор

    До коментар #15 от "Мхм":

    Г-н Беден , нискоседящ в ерархията .Никой не говори за дизел , говорим за бензин .

    Коментиран от #21, #39

  • 21 Мхм

    7 8 Отговор

    До коментар #20 от "Иван от Троян":

    Да си пестелив означава че си умен.Защо навсякъде споменаваш дизела тогава?

    Коментиран от #22

  • 22 БОЗА

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Мхм":

    Споменава го,защото е с НАЙ-ВИСОКО КПД(оставяме настрани парните-в съвременният свят ги няма)...защото на дизел са машините на съвременната икономика-кораби(най-евтиният транспорт Е ВОДНИЯТ-съотношение:тон/к.с./грама гориво на час)и камионите(камилите на съвременната икономика-транспорт,строителна и селскостопанска техника)... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #25

  • 23 Тото

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Че не е ли по хубав от бавареца?
    И поддръжка на 1/2 цена
  • 24 Бай Х

    5 16 Отговор
    За инфо на,,разбирачите" газовата бутилка на мястото на резервната гума е напълно обезопасена,дори при силен удар отзад !!! Французите,за разлика от руските бля дове са помислили за всички възможни случаи с цел безопасност !!! Имам Рено Каптюр Еко-G със същата система за безопасност и съм доста по-спокойно,защото не карам вече руска кола,дори сглобена с китайски чаркове !!!

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БОЗА

    6 6 Отговор

    До коментар #25 от "Мхм":

    По-евтино ти е и да не ядеш...незнам дали забелязваш,но не аз налагам мнение,а ти...казах-всеки има право на избор...макар че,аз бих забранил на някои да се размножават-по-евтино е(по твоята логика)... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БОЗА

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Мхм":

    Харесвам евтините хора...те раздават акъл с лекота(което ме забавлява искрено)...и накрая се почва с обидите-класика в жанра-бъди здрав да "научиш" много хора... ;-)))


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #29

  • 29 Мхм

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "БОЗА":

    Да да общи приказки ясен си ми бозаджия такъв

    Коментиран от #30

  • 30 БОЗА

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мхм":

    Туко що доказа последният ми пост...продължавай да се излагаш...евтино... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #31

  • 31 Мхм

    2 7 Отговор

    До коментар #30 от "БОЗА":

    С кое съм се изложил
  • 32 Каращ Дачия

    6 7 Отговор
    Тез дизелджии са опасна работа който не е с тях го посрещат на кръв
  • 33 Бългаин

    26 3 Отговор
    Няма нищо лошо да караш автомобил на газ с ИЗПРАВНА газова уредба, освен , че е евтино е и много по екологично.За предпочитане пред разни курници с изрязани катализатори,дпф и егр!

    Коментиран от #34

  • 34 Мхм до долния

    8 13 Отговор

    До коментар #33 от "Бългаин":

    То други освен такива има ли.Дизела не доизгаря гориовто и затова бълва пргови частици ако имаш филтри се задръстват много бързо и ако не ги отрежеш върви на мъртвец.Е БъГъ на 90% са махнати затова след тях пуши като парен влак.Дизела е доказано боклукчава техналогия
  • 35 Милен

    5 7 Отговор
    Може да я карам, САМО АКО МИ Я ПОДАРЯТ!

    Коментиран от #37

  • 36 Мазда 3

    8 8 Отговор
    Дизеловият транспорт убива и прави астма. По тази причина е абсолютно неприемлив в големите градове , там където на гъсто са струпани много хора. За автобуси , камиони и трактори - няма проблем - те са извън градовете и няма как да вдишаш саждите на нещо дето е на 10 км от теб.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Емо

    7 3 Отговор
    Боже, опази ме от безмислено даване на 20 000 евро.
  • 39 До богатия

    16 3 Отговор

    До коментар #20 от "Иван от Троян":

    Иван от Троян, колко "богат" си? Да не би да си от онези с официално облекло анцунг и маратонки, гарнирано с диагоналка и кичозно покрит с татуировки собственик на 20 годишен "премиум"? Расте ли достойнството в анцунга, докато си зад волана на пушещия таралясник?

    Коментиран от #40

  • 40 Иван от Троян

    4 9 Отговор

    До коментар #39 от "До богатия":

    Кво да ти кажа Ауди q3 tfsi 245кс , само на оторизиран сервиз.С икономическо образование .

    Коментиран от #42

  • 41 Тъпо

    8 4 Отговор
    Троянски, който няма с какво да се похвали се перчи с конски сили. Аман от парвенюта в тази държава!
  • 42 Дфен

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Иван от Троян":

    Икономическо платено предполагам
  • 43 що за глупост ?

    0 1 Отговор
    вие да не сте румънци ? какъв народен автомобил ви годни по празните мисиркови канчета???
  • 44 Българин

    11 0 Отговор
    Дизелът приятели не е боклучива технология, просто в БГ карат изтърбушени коли на дизел, без катализатоли, филтри и т.н. Българинът не му е зор за чистотата на колата му, а гледа да се вози , макар да пуши отзад ако комин.Държавата е слаба и не иска да забрани замърсяващите коли, независимо на бензин или дизел са.Всъщност проблемът не е в горивото , а в бракмите които се карат тук.