Отидете към основна версия

6 550 2

15 автомобила с които се сбогуваме до 2024-та година

  • alpina-
  • audi-
  • mercedes-
  • kia-
  • ford-
  • ferrari-
  • dodge

Тези автомобили ще бъдат свалени от поточната линия в следващите месеци

Вчера ви съобщихме за официалното изявление на Mercedes от което стана ясно, че германците се отказват от стилния CLS. Освен него, обаче, тази година от поточната линия ще слязат още 14 други модела, които няма да получат наследници и за съжаление ще сложат края на една история.

Започвайки по азбучен ред списъка, своеобразното първо място е за Alpina B7. Наточената версия на 7 Series от Alpina няма да се предлага за новото поколение на лимузината, стана ясно по-рано тази година. Припомняме, че през 2022-та, двете компании сключиха договор, който ще пренесе Alpina под шапката на BMW през 2025-та година.

Audi също ще се сбогува с два модела през тази година и то в сегмента на едни от най-интересните автомобили, а именно двувратите купета. След 25 години в производство, Audi TT ще слезе от поточната линия заедно с Audi R8, което бе представено през 2007-ма година.

Макар и да не се продават официално в България, моделите на Dodge са популярни в целия свят, а тази година американския производител се сбогува с цели три от тях. Двувратият Challenger, четиривратият Charger, както и Hellcat моделите, които се очаква да спрат да се предлагат до края на годината.

През изминалия месец Ferrari пък представи Roma Spider, кабриолет с мек таван, който сложи край на производството на друго кабрио в гамата на италианците – Portofino M.

Ford също присъства в този списък с Fiesta, която както вече разбрахме няма да е част от плановете на компанията през следващите години. Очаква се производството на този модел да приключи през юни месец тази година.

Kia Stinger е поредният автомобил в списъка ни, който през тази година ще преживее своите последни моменти на поточната линия. През април компанията официално се сбогува с модела, който така и не успя да се наложи сериозно на пазара.

McLaren вече приключи с производството на 720S, но за това има и много уважителна причина, а именно дебютът на 750S, който видяхме по-рано тази година. Както подсказва и името, колата е с мощност от 750 конски сили и се отличава с по-ниско тегло.

Освен CLS, Mercedes ще спре да произвежда и още няколко модела, а именно C-Klasse във вариантите Cabriolet и Coupe, като същото се отнася и за E-Klasse, която също ще се предлага само като комби и седан. Очаква се да видим нов модел, който да обедини тези автомобили и да носи името CLE.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини