Отидете към основна версия

7 439 23

Стрелба в завода на Mercedes, има загинали

  • mercedes-
  • зинделфинген-
  • завод-
  • стрелба

53-годишен мъж е убил двама

53-годишен мъж е убил двама други мъже тази сутрин при стрелба в завод на Mercedes в Зинделфинген, близо до Щутгарт. Според информацията, стрелецът е работил като външен доставчик във фабриката на германците, където се сглобява S-Klasse и EQS, заедно с други от моделите на марката.

Според информация на BBC и Reuters от местната полиция, мъжът е стрелял към колегите си, които също са били служители на външната фирма. На място веднага е отишла охраната на завода, която успяла да задържи стрелеца и да го предаде на местната полиция. Мъжът не се е съпротивлявал при задържането.

Единият от простреляните мъже е починал на място, докато другият, по-късно в болницата. Всички служители на фабриката са били евакуирани на момента и няма други пострадали.

"Дълбоко сме шокирани и натъжени от трагичните новини от Зинделфинген тази сутрин. Мислите ни са с жертвите, техните семейства и всички колеги на място", се казва в изявление на Mercedes.

Прокуратурата в Щутгарт заяви, че има само един извършител и никой извън завода не е замесен. Няма опасност за околните, съобщиха от полицията.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини