Отидете към основна версия

3 623 2

Нови подробности за всъдехода Toyota Land Cruiser Prado

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 2024

Появи се нова порция от информация, касаеща новата Toyota Land Cruiser Prado. Според новите данни всъдеходът трябва да бъде представен през втората половина на тази година, а продажбите му стартират през декември. Това съобщава японският сайт Best Car Web .

Новата Toyota Land Cruiser Prado 2024 ще бъде изградена на платформата TNGA-F, която се характеризира с по-твърда рама. Същата архитектура се използва от по-старите Toyota Land Cruiser 300 , както и от моделите Tundra и Sequoia.

Съдейки по рендерите, дизайнът на всъдехода ще остане познат. Моделът ще се предлага ексклузивно във версия с пет врати. Дължината му ще остане 4.8 м, но междуосието ще нарасне до 2.84 м, което ще увеличи вътрешното пространство.

Освен това стана известно, че новата Toyota Prado 2024 ще получи хибридна версия с бензинов турбо двигател и електрически мотор. Според една от версиите това е 2.4-литров четирицилиндров агрегат с мощност 340 конски сили от новата Toyota Crown.

Според други данни, автомобилът ще разполага с версия с мощност 443 конски сили, които ще идват от 3.5-литров V6 мотор, заимстван от моделите Toyota Sequoia и Tundra.

2.8-литровият турбодизел най-вероятно също ще остане в гамата. Новата Toyota Land Cruiser Prado ще бъде оборудвана с осемстепенна автоматична трансмисия и ще запази задвижването на четирите колела с редуктор.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини