Отидете към основна версия

2 553 19

Volkswagen официално продаде всичко в Русия

  • vw-
  • volkswagen-
  • русия-
  • сделка-
  • завод

Сделката получи одобрение

Volkswagen официално обяви, че напуска Русия, след като продаде всичките си сделки на местна компания с името Art-Finance LLC, която е подпомагана от Avilon. Всички дъщерни дружества на VW - Volkswagen Components and Services LLC, Scania Leasing LLC, Scania Finance LLC и Scania Insurance LLC - ще бъдат прехвърлени на новата компания собственик, което слага край на присъствието на Volkswagen на руския пазар.

Сделката съвсем не е новост и за нея се знаеше от близо година, но едва сега тя бе официално разрешена от руските власти. В официалното изявление не се споменава сумата срещу която германците са се разделили с бизнеса си в Русия, но според запознати с подробности около сделката, руснаците са платили около 130 милиона евро, като за тази сума са получили и завода в град Калуга, както и цялата дилърска мрежа. За сравнение, преди около 15 години, германците са инвестирали над 700 милиона евро за изграждането на завода.

Подобна съдба очаква и още няколко производители, които също се оттеглиха от Русия след конфликта с Украйна. В следващите седмици се очаква одобрение да получи и сделката на Hyundai, които също ще продадат изцяло бизнеса си в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини