Отидете към основна версия

3 158 5

Дългата база на Suzuki Jimny излиза на международния пазар, но не и у нас

  • suzuki-
  • jimny-
  • дълга бъза

В Европа моделът няма да се появи, тъй като не отговаря на строгите екологични стандарти

Представена в Индия по-рано тази година, версията с 5 врати на емблематичния Suzuki Jimny вече е налична и на международните пазари. Индийски медии съобщават, че моделът ще се продава от следващата година в Латинска Америка, Африка и някои азиатски страни. В Европа обаче моделът няма да се появи, тъй като не отговаря на строгите екологични стандарти.

Проектиран да отговори на нуждите на клиенти, желаещи по-големи автомобили, Jimny с 5 врати има дължина от 3.98 метра и междуосие от 2.59 метра. За сравнение по-късият модел е с размери съответно 3.64 метра и 2.25 метра. Въпреки увеличените размери, дългата база е със същите 1.64 м широчина и 1.72 м височина като традиционната конфигурация с 3 врати.

Визуално единствените промени са, разбира се, допълнителни врати и новите странични прозорци. Иначе дългата база на Jimny е почти същата. Тя запазва традиционния за модела стил, каросерията с атрактивни цветови опции (включително добре познатото Kinetic Yellow), раздути калници, кръгли фарове, открити задни панти и офроуд гуми на 15-цолови колела.

Арматурният панел до голяма степен е пренесен от стандартния Jimny. Багажникът вече побира 208 литра (срещу само 85 литра в късата база) и достига 332 литра със сгъната задна седалка. Под предния капак има 1.5-литров бензинов двигател с мека хибридна система, който развива максимална мощност от 105 к.с. Скоростната кутия може да бъде петстепенна механична или четиристепенна автоматична, като и двете трансмисии предават момента и на четирите колела.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини