Last news in Fakti

9 Януари, 2024 11:03 2 947 8

Suzuki се "опъна" на Toyota

  • suzuki-
  • jimny-
  • swift

Компанията изрази нежеланието си да споделя моделите Jimny и Swift

Suzuki се "опъна" на Toyota - 1

Не е тайна, че Toyota и Suzuki споделят модели и платформи на определени пазари в полза и на двете марки. Това засили присъствието на двете компании на пазара. Известно е, че RAV4 се ​​продава като Suzuki на Стария континент, а някои други продукти са преименувани и в двете посоки. Най-известните модели на Suzuki обаче няма да бъдат споделени с Toyota.

Усилията на Toyota да представи свои собствени версии на Suzuki Jimny и Swift удариха на камък. Докато компаниите са работили безпроблемно заедно по други модели, тук Suzuki изрази нежелание да споделя тези два модела. Причината за тази забрана беше обявена официално: и двете версии имат част от ДНК-то на компанията, така че може да има риск от отслабване на култовия им статус, ако бъдат маркирани с отличителните знаци на Toyota.

„Все едно да искаме от Toyota да ни позволи да използваме Land Cruiser с емблемата на Suzuki. Моделите, които са в основата на нашата марка, не са предназначени за споделяне и двете компании трябва да уважават това “, казват от японската компания Suzuki.

В медиите изтече информация от източници от Suzuki, които не крият, че Toyota е проявила голям интерес към модела Jimny, представяйки го като по-достъпна 4х4 алтернатива на своите по-големи и скъпи кросоувъри и SUV-та. И макар напоследък продажбите на Jimny да спаднаха след първоначалния ръст, Suzuki остава твърдо в решението си да не споделя модела с Toyota само за да увеличи обема на продажбите.

Установено е също, че и моделът Swift е забранен за споделяне. Въпреки интереса на Toyota към придобиването на хечбека, Suzuki отстоява позициите си: "Моделите са неделими от идентичността на марката и не могат да бъдат продавани с други емблеми." са казва в изявление на Suzuki.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГУМЕН КРАДЕВ

    6 7 Отговор
    Сузуки са с двигатели на ФИАТ !

    Коментиран от #3, #7

  • 2 автоманяк

    7 1 Отговор
    За разлика от Пежо и Ситроен, които след обединението си, се обезличиха, Сузуки не допуска това да се случи с него. Явно са напълно убедени в това, че в близкото бъдеще, мало размерните автомобили, ще са доминиращи!
  • 3 Не не

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    Сузуки ползваха дизелови двигатели от Фиат за определено време. Бензиновите им са тяхна разработка. И са страхотни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така се прави

    6 0 Отговор
    Сузуки показват за какво става въпрос. Японците са умни, умерени, мислещи в перспектива.

    Коментиран от #6

  • 6 Хохо Бохо

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Така се прави":

    Търся сузуки без ръжда. Да ти се намира?
  • 7 БОКО ЛАЙНОТУ

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГУМЕН КРАДЕВ":

    КАРАМ ЛАЙЧИСТАЧ ДА ИДВАМ ЛИ..... 580 КВ ЗА ПОЛОВИН ЧАС ЗИМАМ.....
  • 8 Бай Чо Ви

    3 1 Отговор
    Цу-Цу-Ки са прави да си отстояват своето, щото после Тайота ше ги купи и претопи за скраб...пробват да го играят като заигравката между Фиат и ЦуЦуКи преди време с SX4 и Sedici.