Отидете към основна версия

5 227 6

Официално: Jaguar Land Rover се раздели на четири марки

  • jaguar-
  • land rover-
  • range rover-
  • defender-
  • discovery

Новото име на производителите на групата е  JLR

В края на април ви споделихме за плановете на Jaguar Land Rover да направи най-голямото ребрандиране в историята на марката като остави на заден план марката Land Rover и я раздели на три отделни подбранда. Сега това стана реалност и компанията Jaguar Land Rover вече отива в миналото, като отстъпва място на новата автомобилна група с името JLR.

Под шапката на новата компания вече стоят четири марки – Range Rover, Defender, Discovery и Jaguar. Всеки от новите модели на тези марки ще носи собствено лого, както беше и до момента, а вече бившите модели на Land Rover ще продължат да използват познатата елипса, като символ за миналото на марката.

"Основен момент в нашата стратегия Reimagine е създаването на House of Brands, което е естествена еволюция, с цел да се издигне и засили уникалността на нашите характерни британски марки", каза професор Джери Макгавърн, главен творчески директор на JLR. "Крайната ни амбиция е да изградим истински емоционално ангажиращи преживявания за нашите клиенти, които с течение на времето ще изградят дългосрочен висок капитал за нашите марки и дългосрочна устойчивост за JLR."

Промяната е част от стратегия на JLR на стойност от над 15 милиарда евро, която ще донесе и промени в заводите на компанията, които ще се насочат към електрическото бъдеще и ще бъдат приспособени за него.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.

Свързани новини