2 Юни, 2023 14:35 5 190 6

Официално: Jaguar Land Rover се раздели на четири марки

  • jaguar-
  • land rover-
  • range rover-
  • defender-
  • discovery

Новото име на производителите на групата е  JLR

Официално: Jaguar Land Rover се раздели на четири марки - 1

В края на април ви споделихме за плановете на Jaguar Land Rover да направи най-голямото ребрандиране в историята на марката като остави на заден план марката Land Rover и я раздели на три отделни подбранда. Сега това стана реалност и компанията Jaguar Land Rover вече отива в миналото, като отстъпва място на новата автомобилна група с името JLR.

Под шапката на новата компания вече стоят четири марки – Range Rover, Defender, Discovery и Jaguar. Всеки от новите модели на тези марки ще носи собствено лого, както беше и до момента, а вече бившите модели на Land Rover ще продължат да използват познатата елипса, като символ за миналото на марката.

"Основен момент в нашата стратегия Reimagine е създаването на House of Brands, което е естествена еволюция, с цел да се издигне и засили уникалността на нашите характерни британски марки", каза професор Джери Макгавърн, главен творчески директор на JLR. "Крайната ни амбиция е да изградим истински емоционално ангажиращи преживявания за нашите клиенти, които с течение на времето ще изградят дългосрочен висок капитал за нашите марки и дългосрочна устойчивост за JLR."

Промяната е част от стратегия на JLR на стойност от над 15 милиарда евро, която ще донесе и промени в заводите на компанията, които ще се насочат към електрическото бъдеще и ще бъдат приспособени за него.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 индийска пародия

    20 5 Отговор
    Тия един свестен двигател нямат, тръгнали да правят марки

    Коментиран от #3

  • 3 Нарухито

    6 11 Отговор

    До коментар #2 от "индийска пародия":

    Всички осмаци и 90 процента от шестаците на Jaguar и Land Rover са много повече от свестни двигатели, ама нали българина винаги разбира от всичко без да е видял нищо.
  • 4 Филип

    5 1 Отговор
    Ами то JLR са първите букви на Jaguar Land Rover . Кое е новото .
  • 5 Нефен

    8 1 Отговор
    По повод на коментара на колегата по-долу, осмаците са от бмв, а "ставащите" шестаци са мотор на Пежо...и аз не зная за свестен техен мотор.
    По повод на разделянето за мен е някакъв хитър ход за данъчни облекчения, иначе са си все същата помия.

    Коментиран от #6

  • 6 Нарухито

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Нефен":

    Говоря за техните си двигатели от сериите AJ-V8 и AJ-V6 (Забележка : Всъщност AJ-V6 са съвместни разработки с Форд и Порше.
    Иначе точно осмаците на БМВ и дизелите на Пежо-Ситроен-Форд са им най-ненадеждните мотори и всеки реве от тях.