Отидете към основна версия

2 748 7

44-годишен Aston Martin вдигна 330км/ч

  • aston martin-
  • bulldog-
  • скорост-
  • максимална скорост

След неуспешен опит за рекорд, сега суперколата на британците постигна една от целите си

През 1979 година Aston Martin показва необикновен проект за суперкола, която трябва да подобри всякакви рекорди и да премине границата от 200 мили в час (322км/ч). Тогава компанията показва своя проект с името Bulldog, който разчита на 5.3-литров бензинов осмак с мощност от 608 конски сили. Колата е с изключителна аеродинамика с остра предна част и изцяло равен таван.

За съжаление, британците не успяват да достигнат бленуваната скорост от 200 мили в час, достигайки 191 мили в час. Въпреки това, хората зад проекта не се отказват и след реставрация продължила над 7000 часа, колата успя да достигне скорост от 205.4 мили в час или 330.6км/ч.

Зад волана бе трикратният победител в Льо Ман - Дарън Търнър, заводски пилот на Aston Martin, който твърди, че всичко е било наред, за да се постигне целта за максимална скорост. "Условията бяха перфектни за теста, а автомобилът също се представи отлично, като с лекота достигна границата от 200 мили/ч", каза 49-годишният британец.

"Сега Bulldog изпълни обещанието на Aston Martin от 80-те години на миналия век и всички, които са работили по автомобила - от тези, които са го проектирали и конструирали, до Classic Motor Cars, които извършиха реставрацията под ръководството на Ричард Гонтлет - могат да се чувстват много горди", добави Търнър.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.

Свързани новини