Отидете към основна версия

4 028 51

Cybertruck влезе в серийно производство

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • мъск

Първият пикап бе сглобен в Тексас

По-рано днес Tesla официално обяви, че първият електрически пикап Cybertruck е произведен в завода Gigafactory в Тексас. Автомобилният производител използва в Twitter, за да направи съобщението. "Първият Cybertruck, построен в Gigafactory Тексас!", гласи туитът, който е придружен от снимка, на която се виждат работници от завода, позиращи пред камерата с първия произведен Cybertruck между тях. Илон Мъск ретуитна съобщението на Tesla в своя профил, като написа "Поздравления за екипа на Tesla!".

Не можем да видим много от автомобила, тъй като е заобиколен от хора, като единствените видими части са стъкленият покрив, предното стъкло с масивната чистачка, разположена от лявата страна, товарната част на пикапа и страничните прозорци. От това, което можем да видим, обаче, Cybertruckизглежда доста подобно на последните прототипи, забелязани през последните месеци.

Това очевидно е страхотен момент за Tesla и екипа на завода в Тексас, тъй като бележи началото на производството на петия сериен лек автомобил на марката три години и половина след като производителят на електромобили започна да произвежда четвъртия си автомобил - Model Y, през януари 2020 г.

През май Елон Мъск изчисли, че Tesla може да продава между 250 000 и 500 000 пикапа годишно, когато производството достигне пълния си капацитет. "Ще направим толкова, колкото хората искат и могат да си позволят", каза главният изпълнителен директор на Tesla, като добави, че ще бъде трудно цената да се направи достъпна, тъй като Cybertuck е нов автомобил с нов метод на производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини