Отидете към основна версия

12 347 12

След катализаторите, крадците вече имат нова мишена

  • катализатор-
  • кражба-
  • електромобили-
  • кабел

Активизирали са се кражбите на кабели за зареждане

По време на пандемията кражбите на катализатори се увеличиха драстично и макар през последните месеци те да намаляха, то крадците вече имат нова мишена, която не засяга колите с ДВГ. Всъщност апашите са се насочили към електрическите возила и по-конкретно част от тях, която се сваля изключително лесно и бързо и се продава по същия начин на вторичния пазар.

Става въпрос за кабелите за зареждане, които при повечето автомобили могат лесно да бъдат свалени, особено когато колата се зарежда навън. При някои станции те са вградени в самите колонки и макар да сме виждали, че те също се крадат, сега мишената са кабели, които шофьорите на електромобили обикновено получават с автомобилите.

Те обикновено се използват на обществени места или пред домовете на собствениците, а на крадците им трябват само няколко секунди, за да премахнат кабела. Освен липсата на кабел, крадците могат да причинят и други вреди, а именно да повредят порта за зареждане, ако кабелът е бил заключен по време на зарядната сесия.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини