Отидете към основна версия

3 049 9

Компанията Zeekr показа спортен електрически автомобил с пробег над 600 км

  • zeekr-
  • 001-
  • fr

Линията на електрическия автомобил Zeekr 001 ще бъде допълнена от нова наточена версия FR. Колата е снабдена с нов аеродинамичен бодикит и ще може да изминава над 600 км с едно зареждане. Това съобщава Automotive News Europe .

Zeekr 001 FR ще бъде най-бързата модификация на електрическия автомобил. Външно, както вече споменахме се отличава с нов аеродинамичен бодикит с карбонови елементи, който има основна роля в големия пробег.

Голям спойлер и дифузьор от въглеродни влакна ще се появят отзад. Друга отличителна черта на новия продукт ще бъдат червени контрастни елементи по каросерията.

Zeekr 001 FR разполага и с подобрено окачване, за може да се справя със завоите при по-високи скорости. Интериорът също търпи няколко промени в сравнение със стандартния модел.

Новостта може да бъде оборудвана с два електрически мотора със системна мощност от 544 к.с. Такъв силов тракт ще се позиционира на върха на моделната линия на суперколата Zeekr 001.

Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема около 3.5 секунди. Максималната скорост все още не е известна. Zeekr 001 FR се очаква да бъде на цена около 1 милион юана ($138 600). Наточеният електрически автомобил ще бъде представен на събитието ZEEKR Technology Evolution Day.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини