Отидете към основна версия

1 912 5

Fiat 500 Gelateria Edition е направен специално за любителите на сладолед

  • fiat-
  • 500-
  • gelateria-
  • сладолед

Концептът може да осигури сладолед за до 300 човека

Fiat представи нов концепт, базирана на 500e, която го превръща в малък „камион“ за сладолед със задвижване на ток. Fiat 500e "Gelateria Edition" е базиран на версията кабриолет на градския електромобил, като е добавено цялото необходимо оборудване за сервиране на сладолед в районите на "зоната със свръхниски емисии" във Великобритания.

От Fiat наричат единичния екземпляр "най-малката джелатерия в света“. Въпреки компактните си размери, специалният 500e може да обслужва приблизително 300 души на ден. Изработеният по поръчка интериор разполага с дисплей за сладолед, покрит с ретро навес, който може да се повдига. Стоките се съхраняват в два захранвани с батерии фризера с общ капацитет 30 л., като има и специално място за шишенца, купички и лъжички. Всички пътнически седалки са демонтирани, което превръща 500e в едноместен автомобил, позволяващ на водача и сладоледаджията да се движат свободно. В автомобила има място за съхранение на шезлонги, така че клиентите да имат къде да седнат.

За екстериора от Fiat са избрали двуцветно лаково покритие със светлосини и кремави нюанси, напомнящи за италианските джелатерии от 50-те години. Подобна тема е приложена и към вътрешната тапицерия, с надпис "Gelateria" върху кремавото арматурно табло, вратите и багажника. Fiat дори създаде нов вкус на джелато, вдъхновен от традиционната топла напитка от Торино, наречена Bicerin. За тези, които са любопитни за съставките, новият вкус на джелато на Fiat се състои от кафе, шоколад и овесено мляко.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини