Last news in Fakti

24 Август, 2023 17:12 1 898 5

Fiat 500 Gelateria Edition е направен специално за любителите на сладолед

  • fiat-
  • 500-
  • gelateria-
  • сладолед

Концептът може да осигури сладолед за до 300 човека

Fiat 500 Gelateria Edition е направен специално за любителите на сладолед - 1

Fiat представи нов концепт, базирана на 500e, която го превръща в малък „камион“ за сладолед със задвижване на ток. Fiat 500e "Gelateria Edition" е базиран на версията кабриолет на градския електромобил, като е добавено цялото необходимо оборудване за сервиране на сладолед в районите на "зоната със свръхниски емисии" във Великобритания.

От Fiat наричат единичния екземпляр "най-малката джелатерия в света“. Въпреки компактните си размери, специалният 500e може да обслужва приблизително 300 души на ден. Изработеният по поръчка интериор разполага с дисплей за сладолед, покрит с ретро навес, който може да се повдига. Стоките се съхраняват в два захранвани с батерии фризера с общ капацитет 30 л., като има и специално място за шишенца, купички и лъжички. Всички пътнически седалки са демонтирани, което превръща 500e в едноместен автомобил, позволяващ на водача и сладоледаджията да се движат свободно. В автомобила има място за съхранение на шезлонги, така че клиентите да имат къде да седнат.

За екстериора от Fiat са избрали двуцветно лаково покритие със светлосини и кремави нюанси, напомнящи за италианските джелатерии от 50-те години. Подобна тема е приложена и към вътрешната тапицерия, с надпис "Gelateria" върху кремавото арматурно табло, вратите и багажника. Fiat дори създаде нов вкус на джелато, вдъхновен от традиционната топла напитка от Торино, наречена Bicerin. За тези, които са любопитни за съставките, новият вкус на джелато на Fiat се състои от кафе, шоколад и овесено мляко.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    14 2 Отговор
    Скоро очавам кола за любителите на шопска салата , мешана скара , таратор и др.
  • 2 Така е

    6 3 Отговор
    Чудесно приложение на електромобилите. Вече имат едно положително качество и голямо бъдеще в бързото хранене.
  • 3 Просто човек

    7 1 Отговор
    Фиат. Класа. Традиция. Бъдеще
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ем ко пък...

    0 1 Отговор
    Аз едно тикова с една мацка вътре нема откажа, да одиме с нея из драките....за риби де.