Отидете към основна версия

3 301 12

Електромобилите са в пъти по-скъпи за ремонт след катастрофа от колите с двигатели с вътрешно горене

  • електромобили-
  • удар-
  • цени-
  • ремонт

Експерти сравниха разходите за ремонт на електрически автомобили и коли с двигатели с вътрешно горене след инцидент. Резултатите от изследването се оказаха доста двусмислени. Информацията от това проучване бе публикувана от уебсайта на Mitchell International.

Електрическите автомобили са известни с ниската си цена за поддръжка. Подмяната на много от части им обаче се оказва, че може да бъде много скъпа. Това твърди застрахователната компания Mitchell International, специалистите на която заявяват, че в случай на авария разходите за ремонт на електрически автомобил ще бъдат значително по-скъпи от подобен автомобил с двигател с вътрешно горене.

Интересно е още, че и средната цена на застраховката на тези автомобили също се оказва по-висока. В доклада се казва, че американски и канадски собственици на електрически автомобили Tesla харчат средно около 1 600 долара за ремонт след лек пътен инцидент, докато при същите условия за колите с ДВГ са необходими средно по 900 долара.

Също така леко ударените електрически автомобили по-често се нуждаят от смяна на основни възли и агрегати- 90.75% срещу 66.50% при колите с двигатели с вътрешно горене.

В частност електрическите коли имат по-нисък процент ремонтируеми части - 13.49% спрямо 20% при моделите с двигатели с вътрешно горене. Времето за ремонт също е значително по-дълго, което още повече оскъпява ремонта.

Електрическите автомобили имат още един недостатък. След по-тежка катастрофа много често те въобще не могат да бъдат ремонтирани, докато бензиновите и дизеловите коли са далеч по-ремонтопригодни след същите инциденти.

Най-проблемен за електромобилите е удар в задната част, който много често ги изважда от строя. Експертите обаче добавят, че в бъдеще ремонтът на електрически автомобили ще стане значително по-евтин. Въпросът е колко далечно е това бъдеще.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини