Отидете към основна версия

22 828 31

Бъдете внимателни, ако купувате тeзи употребявани коли (автомобилите, на които най-често се връща километражът)

  • употребявани автомобили-
  • превъртане на километраж

Почти един на всеки седем екземпляра от този модел е с превъртян километраж, а незаконно коригираният пробег кара неволните купувачи да плащат твърде много за автомобили с голям пробег. Поради тази причина, ако купувате кола втора употреба, винаги се препоръчва да направите проверка на миналото, преди да дадете парите, като особено важно е да се направи това за моделите, които ви показваме по-долу.

Срещу малка такса редица от вносителите ще ви дадат отчет, който разкрива дали превозното средство преди това е било в катастрофа и ремонтирано, отписано от застраховател или показва, че има неизплатени лизингови такси. Но най-често измамите са свързани с превъртане на километража.

Проучване на carVertical показва, че за една от седем употребявани версии на Opel Astra, проверени през 2023 г., е установено, че пробегът е бил коригиран в опит да се подмамят неволните купувачи да платят повече, отколкото наистина струва.

14.5% от предлаганите за продажба модели Astra втора употреба са с неправомерно коригирани километражи. Проучването предупреждава, че много шофьори са изложени на риск да станат жертва на тази измама, защото Astra е една от често купуваните употребявани коли. Ето и кои са останалите в тази класация.

1. Opel Astra - 14.6%

2. Audi A6 - 14.4%

3. BMW 3er - 13.4%

4. Land Rover Range Rover - 13.3%

5. Audi A3 - 13.1%

6. Mercedes E-Klasse - 11.4%

7. Audi A4 - 11.2%

8. Opel Corsa - 10.9%

9. Land Rover Discovery - 10.8%

10. Volkswagen Golf

Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.

Свързани новини