Отидете към основна версия

4 129 9

Zeekr официално навлиза на европейския пазар

  • zeekr-
  • европа-
  • 001

Първите коли произведени за Стария континент вече са произведени

Китайската компания Zeekr вече официално навлиза в Европа, след като от бранда съобщиха, че първите коли направени за Стария континент вече са сглобени. Това се случва малко преди да видим първите дилърства на китайската марка собственост на Geely, които трябва да се появят само след няколко месеца.

Първите европейски шоуруми на Zeekr ще бъдат открити в Стокхолм (Швеция) и Амстердам (Нидерландия), като първият ще работи до края на 2023 г., а вторият - в началото на 2024 г. По-късно автосалони на китайската марка ще се появят в Норвегия, Дания и Франция, а до 2026 г. Zeekr ще бъде представен и в други европейски държави. Плановете на компанията включват и страните от Близкия изток, като първата от тях ще бъде Израел.

Поръчките за двата модела – 001 и X вече започнаха по-рано тази година с цени от съответно 59 900 евро и 44 900 евро. През последните месеци Zeekr показа няколко интересни модела, включително и такъв с над 1200 конски сили, но за сега не е ясно дали той ще достигне до Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.

Свързани новини