Отидете към основна версия

2 114 14

Шефът на Toyota загатна, че Celica ще се завърне

  • toyota-
  • celica

Акио Тойода вече е помолил изпълнителния екип да възроди спортния автомобил

Последните данни, публикувани в списанието Toyota Times, са посветени на спортните автомобили. Бившият президент и главен изпълнителен директор Акио Тойода, който понастоящем е председател на компанията, може би е намекнал за отдавна обсъжданото завръщане на Celica. Той беше попитан от Хитоши Хонго, бивш главен редактор на списание Best Car, за потенциалното завръщане на спортното купе.

67-годишният бизнесмен признава, че е отправил молба към висшестоящите да възродят Celica. По-късно в интервюто той намекна, че завръщането на спортния автомобил наистина е възможно: "Не казвам това само защото сме на рали събитие, но Канккунен (който беше поканен на демонстрационното шофиране) е г-н Celica. Той е бил четири пъти шампион със Celica. Сега всички можете да се замислите защо толкова често използвам Канккунен. Вижте дали можете да отгатнете!"

Акио Тойода не е първият високопоставен човек в компанията, който е запален по идеята за връщане на Celica. По-рано тази година, също по време на рали събитие, президентът на Toyota Коджи Сато заяви пред медиите, че с удоволствие би видял модел от осмо поколение.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.

Свързани новини