Отидете към основна версия

3 786 11

Toyota Hilux вече има спортна версия

  • toyota-
  • hilux-
  • gr-
  • gr sport

GR Sport пристига с по-високо окачване и гуми за всякакви терени

Осмото поколение на Toyota Hilux дебютира педи осем години, но въпреки това, японската компания изглежда не го оставя на заден план. Доказателство за това е новата версия, която компанията представи по-рано днес. Тя носи името GR Sport II и пристига с някои визуални промени спрямо стандартния модел.

Подобно на своя предшественик, Hilux GR Sport II се предлага изключително като модел с двойна кабина. Повдигането на окачването е увеличило височината на пикапа с 20 мм, а предната и задната следа вече са по-широки съответно със 140 мм и 150 мм. Пикапът мжое да се похвали още и с нови 17-цолови олекотени джанти, обути в гуми за всякакви терени. Преработеният автомобил би трябвало да се справя малко по-добре с извънградските пътища, тъй като ъгълът на заход е увеличен от 29 на 30 градуса.

Има и допълнителни промени като например, че Toyota поставя нови амортисьори за по-бърза реакция при движение по неравен терен. Hilux GR Sport II се радва и на по-добра спирачна сила благодарение на по-големите предни дискове, докато старите задни барабани са заменени с дискове. Незначителни аеродинамични подобрения са въведени благодарение на нов дизайн отпред.

За да се отличи от обикновените версии на Hilux, Toyota е дала на GR Sport II нова радиаторна решетка, червени спирачни апарати и множество тъмни акценти. Червено-черната тема продължава и вътре, където логото GR украсява предните подглавници, а предпазните колани са завършени в червено. Осем-инчовият инфотейнмънт е стандартен, в комплект с вградена навигация, както и с и безжична поддръжка на Apple CarPlay, докато Android Auto е жичен.

Под капака няма промени и там 2,8-литровият дизелови двигател продължава да произвежда 201 конски сили и 500 нютонметра въртящ момент, доставяни чрез шестстепенна автоматична трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Свързани новини