Отидете към основна версия

4 178 26

Skoda почти разкри новия Superb

  • skoda-
  • superb-
  • kodiaq-
  • скици

Флагманът е все по-близо

Skoda е готова да покаже новия Superb, но до официалното събитие на което ще се случи това остава точно една седмица. Преди да видим колата в пълния ѝ блясък, чехите решиха да задоволят любопитството с няколко скици, които ни дават почти ясна представя за визията на флагмана. Четирите снимки ни показват големия лифтбек и комбито от всички страни и оставят съвсем малко на въображението.

Дизайнът в екстериора не е драстично променен, макар да виждаме някои изгладени линии, нова предна решетка, фарове, както и броня с голям отвор в долната част. В задната част нещата също стоят по подобен начин с обновени графики на светлините и голям надпис Skoda между тях, който не е чужд на моделите от настоящото поколение.

Новости има в интериора и както вече сме ви разказвали, една от тях е преместването на скоростния лост на кормилната колона, което е в тандем с по-високата централна конзола. Над нея откриваме нови „врътки“ за климатроника, а над тях е поставен и голям 13-инчов дисплей за инфотеймънт системата. Пред водача откриваме и друг дисплей с размер от 10 инча. Във всеки един от контролерите на климатроника е поставен малък екран, който от Skoda наричат Smart Dial.

Функционалността на малките екрани зависи от нивото на оборудване. Двата външни въртящи се бутона управляват температурата в салона, както и подгрева/обдухването на седалките на водача и предния пътник. Този в центъра има няколко функции, включително сила на звука, скорост на вентилатора, посока на въздуха, интелигентен климатик, увеличаване на картата и режими на шофиране. Натискането на централния регулатор позволява на потребителя да превключва между функциите, като той може да бъде конфигуриран чрез менюто на инфотеймънт системата.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини