Отидете към основна версия

1 205 5

Електрическият Defender ще се прави в Словакия

  • jaguar-
  • land rover-
  • defender-
  • ev

Заводът навърши пет години

Jaguar Land Rover обеща да пусне девет напълно електрически автомобила до 2030 г., включително шест електрически Range Rover, Discovery и Defender до 2026 г., а първият от тях - и всъщност първият електрически автомобил на марката - ще бъде напълно електрически Range Rover, чийто дебют е планиран за 2024 г.

Сега JLR утвърди ангажимента си към завода в Нитра, като потвърди, че ще произвежда електрически автомобили за компанията до края на десетилетието. Въпреки че не се казва кои електромобили ще слязат от поточната линия в Нитра и кога ще започнат да се произвеждат, предстоящият Defender EV е сигурен и знаем, че ще го видим през следващите няколко години.

JLR обяви новината за електрическия автомобил в Нитра, докато празнуваше петата годишнина на завода, който беше принуден да премине от две на три смени, за да отговори на търсенето на Defender, увеличавайки производството от 2000 на 3000 SUV автомобила седмично. Общо над 365 000 Defender-а са произведени от началото на производството през 2018 г., което го прави най-популярният модел на JLR за последните две години подред и много по-популярен от Discovery, който също се произвежда в Нитра.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини