Отидете към основна версия

7 446 11

Това е новата Toyota Land Cruiser, която не можете да си купите

  • toyota-
  • land cruiser-
  • джип

„Джипът“ е направен специално за хуманитарни нужди

Само преди няколко седмици ви показахме концепта на електрически Land Cruiser, който Toyota показа, а днес ви показваме най-новата Toyota Land Cruiser, която няма нищо общо с по-рано споменатия модел. Land Cruiser GDJ75 е чисто нов модел направен от Toyota Gibraltar Stockholdings и създаден специално за хуманитарни организации.

Новият GDJ76 изглежда по същия начин като колите, които се продават на австралийския и JDM пазара, но се отказва от много от удобствата, като например автоматични дълги светлини, цифров контролен панел или сензорен екран. Това, с което е оборудван обаче, е Toyota Active Traction Control (или, A-TRAC) с ръчно заключване на главините за по-голяма надеждност, характерната бяла боя и черният шнорхел.

Новият GDJ76 на Toyota Gibraltar Stockholdings се задвижва от двигателя 1GD-FTV, 2,8-литров четирицилиндров дизелов двигател, съчетан с шестстепенна автоматична трансмисия. Именно тук са основните подобрения - според TGS икономията на гориво се е увеличила с 30% в сравнение с предишния шестцилиндров 1HZ, а мощността също е нараснала от 129 к.с. на 201 к.с. Емисиите са намалели с 30 процента и това позволява на GDJ76 да отговаря на стандартите за емисии Euro4, необходими за работа в някои от държавите, в които ще служи „джипът“. Понастоящем доставките на GDJ76 за организации за оказване на помощ ще започнат през март, а според TGS Организацията на обединените нации е сред първите клиенти с голяма поръчка.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Свързани новини