Отидете към основна версия

2 382 21

Toyota се хвали с рекордни продажби

  • toyota-
  • продажби-
  • световни продажби

Компанията успява да се справи с проблемите с производството

Глобалните продажби на Toyota са се повишили с 8,3% през периода април-септември спрямо предходната година до рекордните 5.6 милиона автомобила. Това изглежда ще изведе най-големия автомобилен производител в света към още една година на високи печалби благодарение на стабилното търсене и подобряващите се условия на предлагане.

Глобалното производство през първата половина на фискалния период се е увеличило с 10% до рекордните 5.7 млн. броя, като в това число са включени дъщерните дружества Daihatsu и Hino, съобщи автомобилният производител в изявление.

Продажбите на автомобили с марките Toyota и Lexus са нараснали с 22% в Африка, което е най-високият ръст сред всички региони, следвани от 17% в Близкия изток, както и от 9,4% в Северна Америка и 7% в Европа. Продажбите обаче са сравнително слаби в някои части на Азия, с изключение на Япония, което се дължи отчасти на икономическото забавяне на места като Тайланд и Индонезия.

Продажбите на Toyota в Китай нарастват с по-малко от 1%, тъй като купувачите на автомобили преминават към електрически превозни средства. Неубедителните резултати на Toyota в страната следват силните продажби през миналата година, подпомогнати от правителствените мерки за стимулиране.

Продажбите на автомобилния производител скочиха с 34% в Япония, тъй като проблемите с доставките на полупроводници намаляха. Toyota е хвали и с продадени 1.83 млн. електромобила през шестмесечието, което е с 38% повече в сравнение с предходната година.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини