Отидете към основна версия

2 082 13

Lexus ще използва трицилиндровия двигател от GR Yaris

  • lexus-
  • lbx-
  • toyota-
  • yaris-
  • gr

Той ще бъде поставен в компактния кросоувър LBX

Наскоро Lexus представи компактен кросоувър с името LBX, който на практика е по-луксозната версия на Yaris Cross на Toyota. Yaris Cross пък от своя страна е повдигната версия на стандартния Yaris, който пък се предлага във версия GR с 1.6-литров бензинов трицилиндров двигател с мощност между 260 и 300 конски сили.

Същият този двигател скоро може да намери място в Lexus LBX или поне така твърди японското издание Mag-X. Той ще се вгражда в най-наточената версия на кросоувъра и вероятно ще си партнира с автоматичната трансмисия с осем предавки, която Toyota подготвя да представи от доста време.

Въпреки че засега това е само слух, той има известно основание. Тази седмица Lexus обяви, че планира да представи наточена версия на LBX през януари на автомобилния салон в Токио през 2024 г. Той ще има "подсилен задвижващ агрегат" в сравнение с хибридния 1,5-литров двигател на обикновения модел с неговите 134 к.с. и 185 Нм. Ако двигателят на GR Yaris наистина е планиран, той ще има приблизително два пъти по-голяма мощност от тази на стандартния модел.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.

Свързани новини