Отидете към основна версия

2 586 12

Polestar 5 дебютира без задно стъкло

  • polestar-
  • volvo-
  • polestar 5

Същото решение видяхме и при 4-ката

Дългоочакваният Polestar 5 беше представен в серийна версия на Деня на Polestar, който се проведе в Лос Анджелис, Калифорния, където той заемаше централно място на сцената заедно с другите модели на марката.

Подкрепяният от Geely автомобилен производител разработваше модела 5 през последните две години. Очаква се официалната му премиера да се състои през 2025 г. и по план трябва да изглежда точно по този начин. Това означава, че това е елегантен лифтбек със запазените стилистични чертина Polestar. Линията на покрива е плавна и се стеснява до издължена задна част без стъкло, точно както при 4. Предстои да видим доколко това ще бъде практично на пътя, но със сигурност помага на седана да се отличи от конкуренцията.

Polestar обяви, че разработва изключително бързо зареждащи се батерии със StoreDot, които могат да осигурят пробег от 161 км само за пет минути без никакво влошаване на качеството на батерията. Тази нова батерия ще бъде тествана в прототип, въпреки че все още не е ясно дали моделът от 2025 г. ще се появи на пазара с тази технология.Това, което знаем, е, че Polestar 5 изпомпва общо 872 к.с. и 900 нютон метра въртящ момент от двата си електромотора и използва 800-волтова електрическа архитектура.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.

Свързани новини