Отидете към основна версия

3 014 5

Продава се 1 от 6 Mercedes CLK GTR Roadster

  • mercedes-
  • clk-
  • clk gtr

Очаква се цената му да надвиши 10 милиона евро

Mercedes CLK GTR сам по себе си е изключително рядък модел, но неговата версия без покрив с означението Roadster е дори по-малко срещана. Един от само шест екземпляра сега е обявен на търг от RM Sotheby’s, които очакват суперколата от началото на този век да се продаде за изключително висока сума.

За тези, които не си спомнят за CLK GTR, това е пътната версия на доминиращия състезателен автомобил на Mercedes, създаден в края на 90-те години за шампионата FIA GT. За да се изпълнят изискванията за хомологация, трябваше да бъдат направени поне 25 пътни версии. В крайна сметка на бял свят се появиха 28, включително два прототипа. Както вече споменахме, шест от тях са от модификацията Roadster.

По-конкретно, представеният тук автомобил е третата от шестте версии без покрив. Според обявата на търга той е с номер на шасито 000034 и е изминал приблизително 165 километра от появата си. Внесен е в САЩ в началото на 2010 г. и е регистриран в Уисконсин през 2011 г., като към този момент е имал едва 24 километра на километража. През 2013 г. отново сменя собствениците си, като показва малко над 100 километра, а впоследствие отново е продаден на дилър в Северна Каролина. През 2015 г. попада в ръцете на колекционер от Обединеното кралство, а сега е в Лас Вегас. Под капака му работи 6,9-литров V12, който генерира 622 конски сили към задните колела.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини