Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 11:38 2 992 5

Продава се 1 от 6 Mercedes CLK GTR Roadster

  • mercedes-
  • clk-
  • clk gtr

Очаква се цената му да надвиши 10 милиона евро

Продава се 1 от 6 Mercedes CLK GTR Roadster - 1

Mercedes CLK GTR сам по себе си е изключително рядък модел, но неговата версия без покрив с означението Roadster е дори по-малко срещана. Един от само шест екземпляра сега е обявен на търг от RM Sotheby’s, които очакват суперколата от началото на този век да се продаде за изключително висока сума.

За тези, които не си спомнят за CLK GTR, това е пътната версия на доминиращия състезателен автомобил на Mercedes, създаден в края на 90-те години за шампионата FIA GT. За да се изпълнят изискванията за хомологация, трябваше да бъдат направени поне 25 пътни версии. В крайна сметка на бял свят се появиха 28, включително два прототипа. Както вече споменахме, шест от тях са от модификацията Roadster.

По-конкретно, представеният тук автомобил е третата от шестте версии без покрив. Според обявата на търга той е с номер на шасито 000034 и е изминал приблизително 165 километра от появата си. Внесен е в САЩ в началото на 2010 г. и е регистриран в Уисконсин през 2011 г., като към този момент е имал едва 24 километра на километража. През 2013 г. отново сменя собствениците си, като показва малко над 100 километра, а впоследствие отново е продаден на дилър в Северна Каролина. През 2015 г. попада в ръцете на колекционер от Обединеното кралство, а сега е в Лас Вегас. Под капака му работи 6,9-литров V12, който генерира 622 конски сили към задните колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джуган

    12 6 Отговор
    Тези коли са за да се карат, а не да прашясват в колекциите на разни гадни спекуланти
  • 2 Молотовка

    4 0 Отговор
    Провери колко ПЪТИ, си е повишил цената ДОСЕГА и пак пиЩи. Бухаха не, ами направо ох!
  • 3 Госта.

    2 7 Отговор
    Точно този модел с купе дето литна на СПА и Мерцедес се отказа от участие.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ох професорее

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госта.":

    Точно този модел, ама НЕ. Литналия модел се води CLR.
    И това какво общо има с... каквото и да е? И ти не знаеш, ама трябва да лаеш. И най-вече да се правиш на запознат.
    И най-вероятно, въпреки че си готов сигурно да извадиш 25-30 милки, все пак си презапознат и няма да се набуташ с "излитащ" модел, така че си шест, не го мисли изобщо, карикатурке българска ти!
  • 5 Живанши

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Госта.":

    Не, това е модела който отказа всички производители да участват в този клас. След 2 поредни години победи, на 3тата никой не пожелал да се запише освен Мерцедес и от ФИА отменят класа за сезон 99.