Отидете към основна версия

3 763 10

Alfa Romeo „започва нова ера“

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • giulia

Компанията загатна за промените със стоповете на Tonale

Alfa Romeo публикува мистериозен тийзър на официалната си страница във Facebook. На тъмната снимка са изобразени задните LED светлини на Tonale под заглавието "A New Era Begins" ("Започва нова ера").

Италианската марка не предоставя никаква друга информация в каналите си в социалните мрежи, освен тази: "Нова ера започва с Alfa Romeo", така че можем само да спекулираме въз основа на това, с което разполагаме. Тази "нова ера" може да се тълкува като намек за първия електрически автомобил на Alfa Romeo, който е потвърден за 2024 г. Въпреки това задните светлини на тийзъра явно принадлежат на Tonale-SUV, а не на по-малкия и все още неназован кросоувър, който скоро ще се появи с електрически и хибридни опции.

Напълно електрическият Tonale е смятан за "технически възможен" от ръководителя на отдела за продукти на Alfa Romeo Даниел Тиаго Гуцафаме, въпреки че той уточни, че все още не е взето решение за такава модификация, когато направи изявлението през февруари 2022 г. Приблизително по същото време главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Фелипе Импарато потвърди, че вече работят по версия Quadrifoglio на Tonale, но добави, че няма да я одобрят за производство, ако не получат "най-високо ниво на изпълнение".

Alfa Romeo обеща да се превърне в марка само с електромобили до 2027 г., когато настоящите Giulia и Stelvio ще бъдат спрени от производство заедно с версиите на Tonale, задвижвани от ДВГ.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини