Отидете към основна версия

4 827 4

Синята емблема на Toyota остава в историята

  • toyota-
  • емблема-
  • хибрид

Тя ще бъде заменена от точка

От 2009 г. насам Toyota използва син цвят в емблемата на автомобилите, оборудвани с хибридни задвижвания, но това е на път да се промени. По-наблюдателните може да са забелязали, че при новото Camry тази емблема я няма и е заменена от точка до емблемата в задната част. В публикация в X Toyota разкрива, че новата емблема има за цел да символизира нейния ангажимент към "щастието на хората, живеещи на земята, и [желанието] да го предаде на следващото поколение".

Това означава, че новият син кръг ще замени предишната емблема върху новите хибриди, плъг-ин хибриди, електромобили, както потвърди говорител, който разговаря с Motor Trend. Тази промяна започва с модели като Camry, Crown и най-известния хибрид на автомобилния производител - Prius.

Синият кръг вече беше забелязан на снимки на гърба на непредставения bZ3X, придружен от буквите "BEV" до него. Всичко това е част от маркетинговата кампания на автомобилния производител "Отвъд нулата", която включва използването на електрифицирани превозни средства, за да "достигнем отвъд въглеродната неутралност с нашите продукти" и да "окажем положително въздействие върху нашата планета и общество".

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини