Отидете към основна версия

4 867 20

Ето защо Tesla Cybertruck може никога да не стигне до Европа

  • tesla-
  • cybertruck-
  • европа

Теглото е един от основните проблеми

Миналата седмица най-накрая бяха доставени първите серийни бройки Tesla Cybertruck след четири години на забавяния, слухове и всякакви други аномалии от страна на главния изпълнителен директор Илон. Но докато американските клиенти, които са направили поръчка за ръбатия електрически пикап, могат да очакват да се сдобият с него по някое време през следващата година, европейските притежатели на резервации не бива да се надяват много.

Причината за това е самата спецификация, която - макар и впечатляваща - може да превърне първия пикап на Tesla в нещо като забранен плод на Стария континент. С тегло от 3104 килограма за Cyberbeast с три електромотора и батерия с капацитет около 123 киловатчаса, Cybertruck е твърде тежък, за да бъде управляван с обикновена шофьорска книжка в Европа.

Според категория В водачите могат да управляват автомобил с максимално брутно тегло 3,5 тона,. Въпреки че теглото на Cybertruck е под ограничението, цифрата не отчита полезния товар. Ако ги съберете, ще получите 4 237 кг. И това е без да се взема предвид теглото на пътниците.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини