Last news in Fakti

6 Декември, 2023 10:49 6 048 33

Нова измама на Мъск бе разкрита след скандалното видео с Porsche

  • илон мъск-
  • cybertruck-
  • измама

Шефът на Tesla пак излъга по време на прожекцията на сензационния запис на състезанието между пикапа Cybertruck и Porsche 911

Нова измама на Мъск бе разкрита след скандалното видео с Porsche - 1
Снимка: Shutterstock

Миналата седмица, както вече ви информирахме, Tesla обяви дългоочаквания старт на продажбите на електрическия пикап Cybertruck. Това се случва четири години след шумния дебют. Сега отново Илон Мъск представи серийната версия, която е малко по-различна от показания по-рано прототип. Той говори за номиналния пробег с едно зареждане на батерията (който, уви, също не отговаря на предварително обещаните характеристики ) и сподели забавно видео, което даде на феновете на марката Tesla още един повод за гордост. Но, както и друг път се е случвало, тази история започва да взема неочакван обрат.

Мъск показа видео от състезанието , както беше посочено, на четвърт миля (402 метра), в което един срещу друг се изправят пикап Tesla Cybertruck и чисто ново Porsche 911. Динамичното редактиране на видеото и перфектното заснемане обаче не впечатлиха всички. От кадрите се вижда, че Cybertruck не само първи стига до финала, но през цялото това време влачи след себе си ремарке с абсолютно същото Porsche 911! Разбира се, публиката беше във възторг, въпреки че Мъск не назова никакви характеристики на автомобилите, дори не уточни модификацията на модела Porsche.

Има всички основания да се смята, че пикапът Tesla (очевидно тримоторната топ версия на Cyberbeast с мощност от 857 к.с.) е бил изправен срещу една от модификациите с най-ниска мощност в семейството на Porsche 911 - съдейки по характерните екстериорни елементи, моделът, който участва в състезанието е 911 T със сравнително скромния трилитров битурбо двигател с мощност 385 конски сили. Но това не е всичко. Изглежда, че действителното разстояние е наполовина по-малко от заявената от Мъск четвърт миля.

Въпреки факта, че Илон Мъск остави мястото на състезанието зад кулисите, потребителите на социалната мрежа Reddit идентифицираха състезателната писта - това се оказа вече затвореният комплекс Sacramento Raceway. Eнтусиасти сравниха фиктивната финална линия, показана във видеото, с истинската марка от четвърт миля и, уви, те не съвпаднаха. И последният участък от пистата, който се появява във видеото, всъщност се намира точно в центъра на сегмента от 402 метра: вместо четвърт миля, колите са изминали само една осма.

В същото време Мъск каза, че Cybertruck може да транспортира Porsche 911 на ремарке по-бързо в състезание на четвърт миля от същото Porsche 911, покривайки същото разстояние със собствена тяга. Може би щеше да е така, но нашумялото в интернет скандално видео се оказа най-малкото неправдоподобно – възможно е на реални 402 метра Porsche 911 T все пак да е изпреварило тримоторника Cybertruck с ремарке на опашката. Лъжата ще излезе наяве, защото педантични влогъри веднага ще се втурнат да провеждат подобни експерименти още щом серийните пикапи започнат да се появяват по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 5 Отговор
    ИЛюзОН, дами и господа❗
  • 2 А бе кво се връзвате?

    19 0 Отговор
    Нито Сайбъртрък ще си купите, нито Порше. Да се теглят, да се влачат, да се носят - това си е тяхна работа. Всичко се прави за реклама, която никак не ме касае. Вероятно и вас. Технически погледнато ако ремаркето е с двигател на моста заедно с пикапа ще изпреварят всяко Порше със само задно задвижване. 6 колелета дърпат по-добре от 2.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    12 28 Отговор
    Значи първо Мъск никога и никъде не е казал , че Поршето не е базовия вариант , но все пак е 911 !!!!!!!! Иконата на Порше и на всички любители на кюмбета !! Второ дори да е на 200 метра , а не на 400 , никой не смее да оспори , че Сайбъртрък с ремарке със същото Порше го би !!!! Дори да е за 200 метра , макар че едва ли , това не е ли пълна излагация за Порше ??? 3 тонен пикап с още поне 2 тона ремарке с автомобила го би на 200 метра , айде да сте доволни ??? И това не е повтарям пълна излагация за Порше , каквато и ще модификация да е ??? Това " суперспортен" автомобил за над 100 000 евра ли е или малолитражка ??? Ами това даже не е върховата версия на Сайбъртрък , ще има и четиримоторен с над 1300 коня !!! Тогава с какво ще се състезава , с някой прототип от Льо Ман за 3-4 милиона на Порше ?? И като пак го бие какво ще е оправданието , че Поршето нарочно е паднало от " добра душа" , хахаххаххахахаха !!

    Коментиран от #6, #19

  • 5 Зевс

    10 10 Отговор
    Колкото повече реват от Порше, толкова по-успешна става рекламата на кибер теслата :)

    Коментиран от #21

  • 6 Тралала

    14 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И щеше и на по-дълго да го бие това порше, обаче батерията се изтощи :).

    Коментиран от #9

  • 7 Вежди

    13 3 Отговор
    Боже, Боже, колко е изтрещял народа. Дори не мога да обхвана безсмислието на въпросното видео и полемиката около него (и самия пикап, но това е друга тема).

    "Идиокрация" явно наистина е документален филм.

    Коментиран от #8

  • 8 Вежди, мигли, ботокс

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Вежди":

    Като не се интересуваш от автомобили и смяташ коментирането им за загуба на време, Ти какво правиш тук? Хайде прочела си прочела, мусила си вежди доколкото ти позволява ботоксът, пърхала си с мигли без да разбираш написаното, ама защо се впусна и да пишеш за неща, които не те интересуват?

    Допускам че отговорът се крие в цвета на косата ти?

    Разбирам защо смяташ идиотокрация за документален филм, описващ ежедневието ти.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Вежди

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Вежди, мигли, ботокс":

    Присмивам ви се, това правя. Да го направя ли чрез ТикТок видео, за да го осъзнаеш? Обещавам да го огранича до обичайните 5 секунди, защото знам, че за повече няма изчислителна мощ между ушите.
  • 11 Тралала

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Нещо кисел ми се виждаш. Дай 250 долара депозит, че на тоя му трябват баламурници, да обяви как имал рекордни продажби, които няма да се случат.
  • 12 ШАМПИОНА 🥇

    2 5 Отговор
    Само нема му се плашите. С 6 човека и 3 тона ви къса шортите на бегачката. Ся като толкова си можете, голям рев.

    Коментиран от #22

  • 13 Реално

    2 6 Отговор
    Не за пръв път мъскомобила бие бегачка, докато тегли същата на ремарке. Силовите полета нямат равен на света.

    Коментиран от #15, #18, #23

  • 14 Баща му

    10 2 Отговор
    Само слабоумни като “гост” биха си купили Тесла!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Aлфа Bълкът

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    Те и на Нюрбургринг биеха камбаната на колко коли строшили зъбите, ама всъщност са към края на топ 100. Не става работата с 2,5Т кола в завоя с 200км/ч.

    Коментиран от #20

  • 16 Гост

    7 0 Отговор
    Илон му стана навик да лъже.
  • 17 Знайко

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Баща му":

    ...е той затова е гост, за да не знаеш на кого да се присмееш.
    Според мен има елемент на някаква измама....примерно слагам в обема н поршето на платформата 3 пъти по-мощна батерия, която да бута ремаркето и да засилва пикапа....ехеее отне ми 40 секунди да го измисля.
    Да не забравяме , че там бачкат доста скъпо платени пр-и и други компетентни в психологията на потребителите клечки.
    Ако трябва да съм честен, ако ми предложиш тръка или порша, ще взема трък-а за да имам преживявания и с новата технология. Порша го знаем-един по-широк трап и си в нивата, гората, дерето или под моста.
    ...и това че няма багажник ме дразни дотолкова, че да не го харесвам.
  • 18 Драйвър

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    Сравняват нещо с 540к.с. и 967н.м. с нещо, което има 240к.с. и 350н.м. и имат за голямо постижение, че нещото с два пъти повече мощност и 3-пъти повече въртящ момент печели?
    По тази логика бусът Мерцедес Вито трябва да е суперавтомобил защото е по-бърз от много автомобили, включително Порше Cayenne, 944 и половината Аудита, БМВ-та, Мерцедеси, Опели и VW по улиците, дето бай ганьо ги мисли за бегачки... включително 525i (E60) и 525d (E60), Audi A6 (4F) 2.7TDi, Mercedes E320 CDI W210.
  • 19 Значи

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    за пореден път се изврташ… в 1-то видео във възторг твърдеше, че верстията на 911-ката е Турбо С!!!
    Кое и къде казва, че базовата entry level 911-кае суперспортна кола!??? И да, легенда е-именно затова сравняват с нея и се опитват да си направят евтина и пошла реклама… няма с шевролет волт да я сравняват….
    Да не се окаже, че и колата на платформата е бутафорна и настройките на сайбър траша са тотално различни от серийните.🎊

    Коментиран от #24

  • 20 Има

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Aлфа Bълкът":

    няма с по 40-50 секунди са по-назад…. и повече от 2-3 поредни обиколки-не…..
  • 21 Прометей

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Зевс":

    Ми не…. не са от Порше…. чети малко с разбиране…
  • 22 Алооо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ШАМПИОНА 🥇":

    ю-туб драгаджията…. затова ли се борихте тостерите???? За 0.1-2 на 400 метра!??? Айде карайте си ги тролейбусите….
  • 23 Охооо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    комедиантите с детските филмчета…. не ви ли е неудобно, че шмекерувате с коли по 1.8 турбо 250-на коня и задно!????
  • 24 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #19 от "Значи":

    Значи мечтай си и извъртай колкото щеш , обаче ще спомена само един ФАКТ !!! Този Сайбъртрък струва колкото Поршето , а в момента има над 2 милиона заявки и тепърва ще растат !! Знаеш ли колко такива Поршета са продали за вече над 50 години ?? Има няма 100 000 !! Толкоз за оценката на хората и кой е по- добрия !! Преживей го !!

    Коментиран от #25, #29, #30, #31, #32

  • 25 Азис

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Тя и Тейлър Суифт продава повече песни от Ролинг Стоунс, но не я прави стойностна певачка, така че какво точно искаш да кажеш?
  • 26 Иван

    1 1 Отговор
    Електромобилите са бъдещето, но измамата със Cybertruck няма да има скоро аналог.
  • 27 Бен

    2 0 Отговор
    Защо продължавате да му давате глас на този Мъск и хората му вярват. Той е поставено лице от американците, които искат да унищожат Европа. Някой в щатите бил ли е да види какви коли се карат най-много там, е не са Тесла! В България всеки втори трансперант е с Тесла и са повече!
  • 28 Хайл 14/88

    1 0 Отговор
    Тупия гален ганюф въодушевено хвалеше поредната лъжа на измамника мъск,но хората виждат реално,а не като глопака ганюф през розови очила
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хайл 14/88

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Колко кибертръка са продали-хич,нула,изобщо.Порше колко МИЛИОНА КОЛИ СА ПРОДАЛИ-МНОГО...ПУПЧИФ ДЕ.БИЛ ГАНЮФ
  • 33 Мечока

    0 0 Отговор
    Винаги е крадял и мамел,целият му успех лежи на измами и изнудвания