Отидете към основна версия

2 819 11

Без "рентакари" Tesla. Били с много ниска остатъчна стойност

  • рент а кар-
  • tesla

Sixt премахва електрическите автомобили Tesla от своя автопарк за автомобили под наем

Една от най-големите компании в Европа за отдаване на коли под наем Sixt реши да премахне електрическите автомобили Tesla от автопарка си. В писмо, изпратено до клиентите на компанията, се казва, че фирмата вече няма да купува автомобили Tesla и намалява броя на автомобилите Tesla в своя автопарк.

Досега Sixt предлагаше Model 3 и Model Y. В същото време електрически автомобили от други производители не са засегнати от това решение.

Основните причини за този ход на компанията са, че търсенето на електромобили "все още е очевидно по-ниско от търсенето на автомобили с двигатели с вътрешно горене". Но освен това, според представители на компанията, електрическите автомобили Tesla имат по-висока цена за ремонт, както и по-ниска остатъчна стойност в сравнение с класическите автомобили.

Sixt също се притеснява от непредсказуемите промени в цените на Tesla: остатъчната стойност пада рязко след кампаниите за отстъпки на американския автомобилен производител.

Заслужава да се отбележи, че в момента около шест процента от автопарка на Sixt е електрически. В допълнение към Tesla, той включва електрически превозни средства от Mercedes-Benz, BMW, BYD, Nio, Opel, Peugeot и MG. До 2030 г. компанията за коли под наем планира да направи 70 до 90 процента от своя европейски автопарк електрически.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини