Отидете към основна версия

2 818 25

Шефът на BMW се застъпи за запазване на колите с ДВГ

  • bmw-
  • двг

Много автомобилни производители бързат да обявят крайната дата, след която окончателно ще се откажат от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Вместо това ръководството на BMW не бърза прави подобно нещо, като публично се застъпи за тяхното запазване.

Главният изпълнителен директор на BMW Оливър Ципсе каза по време на презентация в Rhine-Main Business Initiative във Франкфурт, че в момента луксозната марка „не иска да отпише двигателите с вътрешно горене“.

Както пише германският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, шефът на BMW твърди, че е погрешно да се „отказват продукти, които все още се търсят“.

Той засегна и темата за синтетичното гориво и заяви, че се подценява значението на съществуващия флот. В същото време Оливър Ципсе твърди, че отказът на компанията да определи краен срок за двигателите с вътрешно горене не означава липса на инициатива от страна на марката за разработване на други технологии.

Ръководството на BMW по-рано твърдеше, че ако продажбата на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене бъде забранена, много хора просто ще запазят съществуващите си автомобили с двигатели с вътрешно горене за по-дълго време-

Има няколко причини за това: електрическите автомобили все още са доста по-скъпи от своите бензинови и дизелови аналози, а инфраструктурата за зареждане все още не е готова да поддържа голямо количество електрически автомобили.

В момента BMW все още има много модели с двигатели с вътрешно горене, включително и дизелови. BMW е и една от последните луксозни марки, които предлагат автомобил с ръчна скоростна кутия.

В същото време делът на колите с ДВГ от тази марка постепенно намалява. За тази година компанията си е поставила за цел автомобилите с нулеви емисии да съставляват 15% от общия обем на доставките. До края на десетилетието, според прогнозите на мюнхенската марка, всяка втора кола, която ще продава, няма да има двигател с вътрешно горене.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.

Свързани новини