Отидете към основна версия

26 171 158

Първият руски електромобил бе сравнен с... украинска пералня

  • русия-
  • електромобил-
  • avtotor-
  • amber

Avtotor Amber може да се състезава с Fiat Multipla за титлата "Най-грозната кола в света"

Русия представя първата си електрическа кола, но мнозина са на мнение, че нямаше нужда да го прави. Най-меко казано Avtotor Amber не може да се опише точно като победител в конкурс за красота. В интернет пространството я я сравняват с пералня, открадната от Украйна.

Руската федерация се бори с икономическите ограничения, за да подмлади своята автомобилна индустрия в продължение на почти две години, откакто атакува Украйна през февруари 2022 г., докато производителите на автомобили и доставчиците продължават да се изтеглят от държавата, като Hyundai е последният.

Местната индустрия се бори да запълни празнотата, оставена от западните автомобилни производители. Следователно, в страна, където ограниченията за емисиите са близки до нула, има един производител на автомобили, който се опитва да изглежда екологично осъзнат. И това е Avtotor, който представи първата електрическа кола в страната.

„Кола“ е стандартният термин за четириколесно превозно средство със самостоятелно задвижване, предназначено да превозва от един до осем души. Но ние ще го използваме за тази измишльотина, защото и автомобилният производител я нарича така. Все пак имаме съмнения относно това, но ще се придържаме към термина "кола".

Avtotor Amber е първата електрическа... кола, произведена в Русия. Казахме ви, че определението ѝ като „кола“ е преувеличено. Возилото има малки кръгли фарове и много неправилна форма на предния край с някои гънки, които изглеждат безполезни.

Има и два порта от страната на пътника, един отпред и втори на задния калник. Защо някой ще се нуждае от два порта за зареждане от една и съща страна, само руснаците знаят.

Предното стъкло и страничните предни прозорци са единствената остъклена площ, която тази кола получава. Липсата на задни прозорци я прави да изглежда като миниатюрен ван. Освен това има интегрирани стъпала в праговете. Предполага се, че колата има батерия, интегрирана в пода, което може да обясни високата долна част. Нямаме търпение да научим за капацитета на тази батерия и за пробега ѝ с едно зареждане.

Моделът се движи на непропорционално малки колела. На регистрационния номер пише на кирилица "Испитания", което ни кара да мислим, че вече се тества в реални условия. Моделът, който разглеждаме, е само прототип, тестван по обществени пътища за момента. Така че можем само да се надяваме, че производствената версия ще изглежда по-добре - доста по-добре.

Всичко за "колата" Avtotor е произведено в Русия, шасито, двигатели, батерии и електроника включително, твърди автомобилният производител. Моделът е планиран за производство някъде през 2025 г. в завода на Avtotor в Калининград.

Съоръжението преди това произвеждаше модели с емблемите на BMW, Ford и Kia, преди санкциите да накарат западните автомобилни производители да се оттеглят.

В онлайн пространството сравняват Amber с Fiat Multipla от момента, в който това превозно средство се появи. Италианската Multipla многократно е определяна за най-грозната кола в света, но сега явно има нов претендент за тази титла.

" Сега най-накрая разбираме защо руските войници крадяха перални от Украйна. Имаха нужда от тях, за да ги боядисат в червено и да им сложат колела," казва потребител на Reddit, цитиран от изданието Autoevolution.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 82 гласа.

Свързани новини