Отидете към основна версия

11 402 21

Възраждат Mercedes-Benz 190E

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • 190-
  • hwa

Съоснователят на AMG разкри външния вид на Mercedes-Benz 190E Evolution II restomod Проектът се изпълнява от ново подразделение на HWA

Съоснователят на AMG разкри външния вид на Mercedes-Benz 190E Evolution II restomod. През есента на 2023 г. HWA AG обяви амбициозен проект - немската компания на един от съоснователите на известното тунинг студио AMG се готви да възроди легендарния седан Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II от златната ера на DTM.

Новият продукт ще бъде първият рестомод на новото подразделение HWA Legacy. Моделът ще се базира на седана Mercedes-Benz W201 от 80-те и 90-те години на миналия век, който ще получи модерни технологии. Рестомодът ще бъде пуснат в ограничено издание.

„Първи поглед към HWA Evo. Повече от 12 000 часа бяха изразходвани за дизайна, разработването и окончателния вид на HWA Evo. Този дизайн е коледен и новогодишен подарък от талантливия екип от Афалтербах. Весели празници”, казат авторите на проекта.

Съдейки по дизайна на възродения Mercedes, HWA Evo ще бъде изграден в същия стил като Prodrive P25 - дизайнът на оригиналния модел ще остане практически непроменен, но ще има сериозни модификации на шасито, нов двигател, спирачки и модерни системи за безопасност скритr под класическата обвивка.

От седана HWA Evo ще бъдат направени общо 100 екземпляра на цена от 714 000 евро всеки. Началото на производството на restomod не е обявено. Естествено, върху каросерията няма да има табели с имена на Mercedes-Benz и AMG, тъй като германският автомобилен производител не участва в проекта.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.

Свързани новини