Отидете към основна версия

1 293 8

Ioniq 5 N се конкурира с BMW M2 CS на „Ринга“ (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m2-
  • hyundai-
  • ioniq

Разликата между двете е само 2 секунди

Hyundai оспорва общоприетите схващания, като твърди, че Ioniq 5 N осигурява вълнуващо изживяване, въпреки значителното си тегло и липсата на двигател с вътрешно горене. Рекламиран като "мошеник в завоите", този първи електрически модел N демонстрира своите възможности по време на високоскоростна обиколка на Нюрбургринг, умело управлявана от тестовия пилот на Sport Auto Кристиан Гебхард.

С време от 7 минути и 45,59 секунди Ioniq 5 N завърши обиколката на предизвикателната Нордшлайфе, изоставайки само с 2,6 секунди от BMW M2 CS (поколение F87) в ръцете на същия водач. Забележително е, че преди това Гебхардт бе постигнал време от 7 минути и 42,99 секунди през 2020 г., докато управляваше спортното купе на BMW със задно предаване, което бе оборудвано с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

От съществено значение е да се подчертае, че ориентираният към постиженията електрически автомобил е бил оборудван с гуми Pirelli P Zero Corsa. Въпреки това разликата в представянето на Ioniq 5 N и най-новото M2 се увеличава, тъй като миналата година моделът от поколение G87, управляван от инженера по развойна дейност на BMW M Йорг Вайдингер, преодоля предизвикателното трасе за 7 минути и 38,71 секунди. В перспектива до 2025 г. се очаква новото M2 CS да намали още повече времето за обиколка на "Ринга".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини