Last news in Fakti

18 Януари, 2024 14:43 1 241 8

Ioniq 5 N се конкурира с BMW M2 CS на „Ринга“ (ВИДЕО)

  • bmw-
  • m2-
  • hyundai-
  • ioniq

Разликата между двете е само 2 секунди

Ioniq 5 N се конкурира с BMW M2 CS на „Ринга“ (ВИДЕО) - 1

Hyundai оспорва общоприетите схващания, като твърди, че Ioniq 5 N осигурява вълнуващо изживяване, въпреки значителното си тегло и липсата на двигател с вътрешно горене. Рекламиран като "мошеник в завоите", този първи електрически модел N демонстрира своите възможности по време на високоскоростна обиколка на Нюрбургринг, умело управлявана от тестовия пилот на Sport Auto Кристиан Гебхард.

С време от 7 минути и 45,59 секунди Ioniq 5 N завърши обиколката на предизвикателната Нордшлайфе, изоставайки само с 2,6 секунди от BMW M2 CS (поколение F87) в ръцете на същия водач. Забележително е, че преди това Гебхардт бе постигнал време от 7 минути и 42,99 секунди през 2020 г., докато управляваше спортното купе на BMW със задно предаване, което бе оборудвано с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

От съществено значение е да се подчертае, че ориентираният към постиженията електрически автомобил е бил оборудван с гуми Pirelli P Zero Corsa. Въпреки това разликата в представянето на Ioniq 5 N и най-новото M2 се увеличава, тъй като миналата година моделът от поколение G87, управляван от инженера по развойна дейност на BMW M Йорг Вайдингер, преодоля предизвикателното трасе за 7 минути и 38,71 секунди. В перспектива до 2025 г. се очаква новото M2 CS да намали още повече времето за обиколка на "Ринга".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    12 11 Отговор
    Няма вариант корейска играчка да се конкурира с БМВ. НЕ си измисляйте!

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реално

    5 6 Отговор
    С моментална електромагнитна тяга във всяка секунда на натискане (токът се движи със скоростта на светлината, горивото не). С контрол на сцеплението (тракшън) с честота 1000 пъти в секунда, докато при ДВГ той е около 5. С векторен въртящ момент с промяна 1000 пъти в секунда, докато при ДВГ са допотопни диференциали. С център на тежестта под нивото на оста..
    Няма как да биeш това.

    Коментиран от #4

  • 4 И в действителност

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реално":

    припада със 7-8 секунди...толкова от "допотопните" ДВГ-та, които със зор се опитвате да убиете и всячески спирате развитието им, само и само да блеснат тостерите... ама ей на... пак не става....

    Коментиран от #6

  • 5 Брабус

    4 1 Отговор
    И това е само началото..
  • 6 фактъ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "И в действителност":

    Тостера отдавна е бил двг проблема са батериите.

    Коментиран от #7

  • 7 В твоята

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "фактъ":

    технически-неграмотна главъ, може….
  • 8 4.4

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Няма как, разбира се. Корейците не са измилили още толкова селташки анцуг, който да върви с колата им, както са тукашните първенюта с техните дизелови печки и диагоналки на Филип Плейков.